K100D + kit + HD DA 55-300 ED WR + Pentax 50/1,7
Vi.The.Q napisał/a:nie chciałoby im się walczyć z ekologami i biurokracją
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
dukkha samudayo ariya sacca
Pozdrawiam
Arti
rychu napisał/a:Teoretycznie, rozkład energii (gęstość promieniowania elektromagnetycznego) dużego masztu jest znacznie zhomogenizowany i w przeliczeniu na moc niższy niż w pojedynczym aparacie. Gęstość energii wypromieniowanej kierunkowo w momencie łączenia jest bardzo niekorzystny dla aparatów i ich użytkowników
Arti napisał/a:babylock napisał/a:
Z tego co usłyszałem (nie wiem czy to prawda) to ma być betonowy postument o wysokości 38m.
No to bylaby to dosc ciekawa i nowatorska konstrukcja... Może się jednak dowiedz, potem napisz.
MES,K100D
Ganz napisał/a:betonowa rura produkowana na zasadzie wlewania betonu do formy w krztałcie rury, forma wibruje i kręci się wokół własnej osi, więc i beton, dzięki sile odśrodkowej układa się tylko na obwodzie tworząc rurę.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
MES,K100D
Ganz napisał/a:Pewnie chodzi o tzw. (w branży) Pfleiderer - betonowa rura produkowana na zasadzie wlewania betonu do formy w krztałcie rury, forma wibruje i kręci się wokół własnej osi, więc i beton, dzięki sile odśrodkowej układa się tylko na obwodzie tworząc rurę.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Betonowy słup po prostu? Ale to przecież nie postument, przynajmniej ja to tak rozumiem.
MES,K100D
Ganz napisał/a:się zastanawiam, czy mnie podpuszczasz, czy na prawdę chcesz odpowiedzi.....
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Pozdrawiam
Ganz napisał/a:Sorry, ale nie wytrzymałem. Dla mnie jest to sztandarowy przykład bełkotu pseudonaukowego. Pokaż mi telefon z anteną kierunkową i jak to mu szkodzi coś do czego został stworzony
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
babylock napisał/a:I tu jest ciekawostka bo prawo zabrania budować takich urządzeń w strefach uzdrowiskowych i siedlisk zwierząt czy coś tak.
babylock napisał/a:(spiskowa teoria świata)
Pozdrawiam
Arti
K100D + kit + HD DA 55-300 ED WR + Pentax 50/1,7
Ganz napisał/a:
Arti napisał/a:babylock napisał/a:
Z tego co usłyszałem (nie wiem czy to prawda) to ma być betonowy postument o wysokości 38m.
No to bylaby to dosc ciekawa i nowatorska konstrukcja... Może się jednak dowiedz, potem napisz.
Pewnie chodzi o tzw. (w branży) Pfleiderer - betonowa rura produkowana na zasadzie wlewania betonu do formy w krztałcie rury, forma wibruje i kręci się wokół własnej osi, więc i beton, dzięki sile odśrodkowej układa się tylko na obwodzie tworząc rurę.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
dukkha samudayo ariya sacca
A jak korzystają z samochodów! A te ostatnie to na pewno niejednemu zaszkodziły. I po co było przesiadać się z dorożek i furmanek?Vi.The.Q napisał/a:Ludzie jednak niestety z narzekają że maszty itp, ale jednak z komórek korzystają.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
TLu napisał/a:Nazywa się to również słupami wirobetonowymi. Stoi ich już trochę w Polsce, bo są tańsze od metalowych.
MES,K100D