I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Pozdrawiam
K10D, K-5IIs oraz DA 18-55 i inne
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
powalos napisał/a:Wszak wyjmowało się z niej pranie takimi drewnianymi szczypcami
Pozdrawiam
Arti
mh2012 napisał/a:
- idę w maseczce i czuję, że swędzi mnie nos, broda lub inny kawałek przykryty maseczką... muszę się podrapać albo wykazywać silną wolę...
- idę w maseczce na ulicy i czuję, że powinienem użyć chusteczki do nosa... no i???
- trzeba znajomym wysłać aktualne zdjęcie (w formacie "dowodowym") w maseczce, żeby mogli rozpoznać jak (przez zupełny przypadek) spotkamy się gdzieś w przelocie
Pozdrawiam
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
POZDRAWIAM.
zloty_2000
zloty_2000 napisał/a:Dla mnie kompletnie ktoś odjechał przy pisaniu tego rozporządzenia stwierdzając, że można zasłonić usta i nos praktycznie czymkolwiek.
Pozdrawiam
Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!
zloty_2000 napisał/a:A zamknięcie lasów i parków? Sami sobie to załatwiliśmy. Osobiście widziałem "wyjące" tłumy na przyleśnych parkingach i samochody parkowane wzdłuż drogi
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
JacekK napisał/a:zloty_2000,
Wynika z tego, że ludzie zaczęli się szukać w lesie.
POZDRAWIAM.
zloty_2000
Pyrek napisał/a:Zerkam na ten wątek i czuje się jak ciężki heretyk
W kontekście szału z praniem.. zakrycie twarzy ma chronić osoby mające kontakt ze mną, w przypadku gdybym był nosicielem, prawda?
Jeżeli jestem zdrowy, to w zasadzie nie muszę się martwić, bo jak bym nie wyprał tej maseczki, to i tak będzie dobrze.
Jeżeli jestem nosicielem, to w zasadzie nie ma znaczenia czy wypiorę, bo już i tak jestem zainfekowany (ważne - nikt poza mną nie może tego dotykać).
Jeżeli jestem zdrowy, ale miałem kontakt z osobą która nie była wystarczająco zabezpieczona,
to po kilku minutach oddychania przez tą maseczkę wirus jest i tak w moich drogach oddechowych, więc wracam do zdania wyżej (zakładam, że mowa o "zwykłych maseczkach" bez filtra)
BTW - znajomy chirurg stwierdził żeby nie wpadać w paranoję,
do prania dodać wybielacza i jak najwięcej czasu spędzać na powietrzu (to było zanim sk!@#$%^#y zamknęli parki i lasy)