zorzyk napisał/a:Coraz bardziej mnie to intryguje!TLu napisał/a:Co do porównań, to jest to taki MZ-5n
To powiedz, ten mój Radmor to taki... MZ-M ? Przekładam różnicę komfortu obsługi 5n względem M na brzmienie.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
Pozdrawiam
A słuchałeś może Jeff-Rowland Concentra? Dla mnie genialny wzmacniacz, a w środku... scalaczki!GRZESIO napisał/a:ale to wszystko są scalaczki
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
CytatA słuchałeś może Jeff-Rowland Concentra? Dla mnie genialny wzmacniacz, a w środku... scalaczki!
Pozdrawiam
GRZESIO napisał/a:Wzmacniacze tego pana pod wielkie voodoo podchodzą
GRZESIO napisał/a:Big ROTFL & LOL
Gwiazdor napisał/a:Może zamiast bazować na cudzych opiniach posłuchaj sam,
Gwiazdor napisał/a:Grało świetnie.
Gwiazdor napisał/a:widzę u ciebie syndrom typowego lampiarza
Pozdrawiam
eee czemu eot? Ja to czytam, jakbym słuchał Radia Wolna Europa Właśnie z tej całej dyskusji zdziwiło mnie, jak TLu podał te ceny płytek.... Przypuszczam, że ja się nie porwę z motyką na słońce, prędzej kupię korektor Yamahy, żeby sobie do cna posuć dźwiękGRZESIO napisał/a:Z mojej strony EOT "scalaki"
Ż jest P... p.
Flexaret VI
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
Twoje:GRZESIO napisał/a:A czy ja zaprzeczyłem Twoje zdanie. Najprawdopodobniej mnie też by się podobało.
odebrałem jako potępienie scalaczków. Teraz jest jasne o co chodziło. Dla mnie to był najlepiej grający (zaraz obok Primare A30) wzmacniacz jaki słyszałem. I podkreślam, nie miałem pojęcia to tam siedzi w środku, nawet ile kosztuje.GRZESIO napisał/a:Big ROTFL & LOL
Używasz przedwzmacniacza w amplitunerze i wzmacniaczy mocy dla zastawów L i P ze wzmaka stereo. Wymaga to odpowiedniej konstrukcji amplitunera AV i ustawienia całości, ale podobno daje dobre rezultaty. Ja wole pozostać przy 2 kanałach, taniej i lepsza jakość, ale brak efektów z tyłu głowy.Fafniak napisał/a:podobno jest tak ze mozna polaczyc wielokanalowca i wzmaka stereo jako preamp czy cos takiego - ciemny jestem moze ktos wytlumaczyc?
Jak dla mnie to grają bezpłciowo a nie miękko. To nie jest klimat lamp, tylko brak emocji, detalu, wciągnięcia w atmosfere.konopia napisał/a:podobno yamahy rają miękko
konopia napisał/a:osobiście jakoś nie wierzę w samodzielne budowanie sprzętu, jakby to było takie proste to firm byłoby mnóstwo i ceny pospadały,
Flexaret VI
konopia napisał/a:
osobiście jakoś nie wierzę w samodzielne budowanie sprzętu, jakby to było takie proste to firm byłoby mnóstwo i ceny pospadały
♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ ♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
konopia napisał/a:
wydaje mi sie że budowanie "dobrych" wzmacniaczy to coś więcej niż poskładanie odpowiednich podzespołów razem, myślę że to wymaga badań, wielokrotnych prób, sprawdzania różnych rzeczy o których nie mam pojęcia
♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ ♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:bez separatora galwanicznego.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Ż jest P... p.
PiotrR napisał/a:A co to jest?
Pozdrawiam
Czyli mnie uratowało niepodzłączanie kablówki do tunera (bo sygnał lepszy mam z kawałka drutu niż z kablówki, tfu... )dzerry napisał/a:czekamy na wielkie boom