"Living is easy with eyes closed"
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:sołtys, on wygląda... no... staro. Po prostu.
Ryszard napisał/a:I czemu obiektyw nie ma pierścienia przysłon? Jakieś to takie niedopieczone...
Michu napisał/a:Rzeczywiście różowy jest jak stworzony dla Ciebie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Wystarczająco dziwaczne, żeby mi się spodobało. Niech im będzie, zaliczam! No i z tym szkiełkiem zdecydowanie zyskuje urody. Kolejny plus. Niemniej jednak, mnie takie retro nie porywa. Dwadzieścia lat temu, przesiadając się z Zenita na Pentaksa wybrałem MZ-M, bo miał takie same kółka i pierścień przysłony na obiektywie... Dzisiaj wolałbym KP z trzema kółkami, Hyper-Programem i TAv... No chyba, że ten Nikon też oferuje coś więcej niż stary PASMsołtys napisał/a:zrobili taki miniwyświetlacz na górze korpusu, na którym wyświetla się ustawiona wartość przysłony - tys piknie
Michu napisał/a:Ale tak jakoś wydajei się, że Fuji zrobiło to lepiej.
Ryszard napisał/a:No chyba, że ten Nikon też oferuje coś więcej niż stary PASM
Na jednym forum, bodajże pentaksowym, czytałem że Nikon nigdy nie miał problemów z autofocusemsołtys napisał/a:A mam jeszcze całkiem przyjemny 35/1.8, który po podpięciu przez przejściówkę zyskał nowe życie (zaleta bezlusterkowców, że praktycznie zniknął problem back i front focusa)
No tego to można bezlusterkowcom pozazdrościć. K-3 III niby poszedł w te rejony, ale za jaką kasę...sołtys napisał/a:poszukiwałem małego aparatu z ustawianiem ostrości "na oko" - sprawdza się znakomicie
Ryszard napisał/a:Ale jak pogodzą kółko czasów naświetlania z wybierakiem PASM po drugiej stronie "pryzmatu"?
Ryszard napisał/a:No chyba, że ten Nikon też oferuje coś więcej niż stary PASM
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Samp napisał/a:Może się mylę, ale chyba u Nikona nie ma wielu takich pancake'owych obiektywów?
...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
M.K napisał/a:jak jest z AF w Z50?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/