I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
POZDRAWIAM.
zloty_2000
Dziwnym jest. Ja zmieniałem opony w Krakowie w tym oraz w poprzednim tygodniu. Za każdym razem musiałem umówić się na konkretną godzinę, a przede mną i po mnie były na stanowiskach inne auta. No i w ciągu tygodnia skończyło im się miejsce w przechowalni opon.PiotrR napisał/a:Pojechałem pozmieniać opony. Podjeżdżam do wulkanizatora - pusto. Tzn. wulkanizatorzy są, klientów nie ma - dwa stanowiska puste. Wjeżdżam, zmieniają, a ja pytam, czy wszyscy już zmienili, a ja taki spóźniony (to częste), czy jeszcze nikt nie zmienia, czy o co chodzi. A oni:
- Nie wiemy. Chyba zimy nie będzie. Normalnie, to tu powinna stać o tej porze kolejka samochodów...
To co z tą zimą, bo jestem bardzo zainteresowany?
Klasa i wiek zimówek są według mnie bardziej odczuwalne, niż w przypadku opon letnich. Jeździłem już na kilku zimówkach i mogę napisać następujące rzeczy:zloty_2000 napisał/a:Sporo też zależy od klasy opon... niestety, bo i cena inna.
Z doświadczenia wiem, że raczej klasa średnia na zimówki by jeździć komfortowo i bezpiecznie (mówię o jeździe z głową i wyobraźnią). Choć i w niej są różnice. Miałem doświadczenia jazdy autem z wypożyczalni (przez kilka dni) które stało na jakichś wynalazkach Laufen czy Toyo i miałem tym stracha jeździć tak słabo trzymała się jezdni opona nie ważne czy był śnieg, sucho czy mokro. Parę razy (fakt na na odcinkach do 50km) prowadziłem auto z oponami całorocznymi i też nie do końca dobrze czułem samochód.
Już nawet w tym roku (mam już zimowe kapcie) czuję ze moja Fulda ma 5 lat i czas powoli ją zmieniać, bo guma nie ma już tych parametrów choć i tak nadal dużo lepiej się trzyma drogi niż tańsze wynalazki.
NAFO expansion is non-negotiable
POZDRAWIAM.
zloty_2000
Będę wchodził w zakręty z myślą, ze w sumie Rzeszów liczy się z moją opiniązloty_2000 napisał/a:A że ten rok mam ostatni raz Fuldy zimowe, to się wiosną rozglądać zacznę nad nowymi i muszę się tym Bridgestone przyglądnąć. Odezwę się do Ciebie po sezonie z prośbą o wrażenia.
Kytutr napisał/a:Będę wchodził w zakręty z myślą, ze w sumie Rzeszów liczy się z moją opiniązloty_2000 napisał/a:A że ten rok mam ostatni raz Fuldy zimowe, to się wiosną rozglądać zacznę nad nowymi i muszę się tym Bridgestone przyglądnąć. Odezwę się do Ciebie po sezonie z prośbą o wrażenia.
POZDRAWIAM.
zloty_2000
k-x,k-5
kit+Sigma APO 70-200/2,8 EX
Sherpa
No to po zimie będziemy mogli porównać wrażeniamarfalc napisał/a:Widzę że po moim zakupie te same zimówki ma Marek a teraz za nimi rozgląda się zloty-2000
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
PiotrR napisał/a:Podjeżdżam do wulkanizatora - pusto. Tzn. wulkanizatorzy są, klientów nie ma - dwa stanowiska puste.
Pozdrawiam
Arti
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
No ja ostatnie opony kupiłem na Oponeo, cena była dobra, od razu dograłem montaż i wszystko grało. A co dla ciebie źle zrobili?pszczołowaty napisał/a:Przestrzegam przed oponeo, znajdźcie sobie inny sklep ;)
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Pentak K3II
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.