Mechanik napisał/a:Nieczytany postBardzo mi przykro, ale czytając ten Twój "wykład" na temat lustrzanek i bezlusterkowców, oraz "dlaczego inteligentni inżynierowie konstruktorzy zarzucili układ z lustrem", dostałem prawie kolki ze śmiechu. A później zrobiło mi się jednak smutno, bo uświadomiłem sobie, że to wszystko brzmi jak artykuł reklamowy i że naprawdę są ludzie, którzy w to wierzą.
I nie ma w tym żadnej złośliwości, a ja bardzo chciałbym, żebyś nie odebrał tego, że jestem nieuprzejmy, czy coś. Ale większych bzdur dawno nie czytałem.
Wiktor napisał/a:Wg mnie K3III jest bardzo drogim aparatem narażonym na bardzo duży spadek wartości że względu na postęp techniczny jaki jest teraz i jaki będzie w najbliższej przyszłości.
CzareK
to wytłumacz Wiktorowi i innym, czytającym ten wątek, co jest, wg ciebie, tymi bzdurami.Mechanik napisał/a:większych bzdur dawno nie czytałem
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Gdzie jest jakiś admin?Wiktor napisał/a:Cóż takiego "Jaśnie oświecony " zmieniło się ostatnio w prawach fizyki i mechaniki , może zechciałbyś się z nami podzielić tymi nowymi wiekopomnymi wynalazkami. Rechot takich "Jaśnie oświeconych" rozlega się w tym kraju od Bałtyku po Tatry i nie jest to nic nowego.
Ale uważaj bo kolka może być bardzo groźna dla zdrowia nawet dla jednostki tak wybitnej "umysłowo".
Wiktor napisał/a:K-1 i K3III to w chwili obecnej zabytki.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Mechanik napisał/a:Bezlusterkowce zaczęły być rozwijane, by przygotować się do wejścia w nową erę, jaką jest fotografia obliczeniowa. I jako tarcza obronna przed smartfonami. Odpowiedzią producentów smartfonów jest reklamowany właśnie Google pixel 6.
To tak w skrócie, bo nie mogę się teraz rozpisywać
Mechanik napisał/a:Ale większych bzdur dawno nie czytałem.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Mechanik napisał/a:Teoria, jakoby produkcja bezluster była spowodowana rzekomymi wadami lustrzanek........
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Samp napisał/a:
Samp napisał/a:Autor wątku prosi o poradę w decyzji między K-1 a K-3III. Na co odpowiada Wiktor że bezlustro, bo
Wiktor napisał/a:
K-1 i K3III to w chwili obecnej zabytki.
Czy Wiktor zamierza w każdym wątku na pytania udzielać odpowiedzi: „pomidor”?
Takie rzeczy sprawiają, że zaczynam tęsknić za nickiem na zielono...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Pytanie do kolorowych: czy można ten wątek posprzątać?
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Mechanik napisał/a:Ale K1 ma większą klatkę
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II