Przykro mi to pisać, ale jesteś strasznie zacofany. Najnowsze badania naukowe naszych kolegów z zaprzyjaźnionego forum wykazują, że bezlusterkowce dają spłaski obrazek i to jest obecny, modny, trend do dyskusji. Plastyka jest już passé.Rivelv napisał/a:jednak plastyka jakaś inna w tych szkłach
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
                Dołączył: 11 Lis 2010czy do już jest coś jak audiofilizm?Michu napisał/a:bezlusterkowce dają spłaski obrazek i to jest obecny, modny, trend do dyskusji. Plastyka jest już passé.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
 Morituri Nolumus Mori 
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
                Dołączył: 22 Lis 2014FraZa napisał/a:Nie wiem o co chodzi, ale jak kiedyś sprzedawałem jakiś sprzęt Pentaxa to po wystawieniu, zwykle na allegro, momentalnie znajdował się kupiec za sensowną cenę.
Teraz od jakiegoś czasu sprzedaję i dopiero ok 1/3 sprzętu poszło, wystawiam na giełdzie Pentaxa na fb, allegro, olx w niskich cenach.
Czyżby tak małe było już zainteresowanie Pentaxem? Czy to ogólny trend kryzysowo-covidowo-inflacyjny?
K-3 II, S 17-50
soyer76 napisał/a:FraZa napisał/a:Nie wiem o co chodzi, ale jak kiedyś sprzedawałem jakiś sprzęt Pentaxa to po wystawieniu, zwykle na allegro, momentalnie znajdował się kupiec za sensowną cenę.
Teraz od jakiegoś czasu sprzedaję i dopiero ok 1/3 sprzętu poszło, wystawiam na giełdzie Pentaxa na fb, allegro, olx w niskich cenach.
Czyżby tak małe było już zainteresowanie Pentaxem? Czy to ogólny trend kryzysowo-covidowo-inflacyjny?
Ja sprzedawałem ok. miesiąca (kwiecień/maj 2021) i ruszyło jako tako dopiero po rozbiciu zestawu. Niewiele tego było bo body, 2 szkła i lampa ale praktycznie wszystko poszło na FB. Tylko 50 1.8 na olx. Dzięki rozbiciu zestawu udało się uzyskac 150zł więcej niż za całość.

K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Kuba Nowak napisał/a:Sprzedasz, to zapomnisz o temacie Pentax'a

MF , FF , APS-C
foto napisał/a:jak wystawiłem DFA 24-70 . Irixa 15 i Gripa do K-1 to w dawa dni wszystko poszło

K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
foto napisał/a:jak wystawiłem DFA 24-70 . Irixa 15 i Gripa do K-1 to w dawa dni wszystko poszło
Pozdrawiam
6x6  -  24x36  -  FF  -  APS-C - malutki dron
MF , FF , APS-C
plwk napisał/a:foto napisał/a:jak wystawiłem DFA 24-70 . Irixa 15 i Gripa do K-1 to w dawa dni wszystko poszło
Widocznie dałeś takie ceny, żeby sprzedać a nie sprzedawać.
MF , FF , APS-C
soyer76 napisał/a:ruszyło jako tako dopiero po rozbiciu zestawu. Niewiele tego było bo body, 2 szkła i lampa ale praktycznie wszystko poszło na FB. Tylko 50 1.8 na olx. Dzięki rozbiciu zestawu udało się uzyskac 150zł więcej niż za całość.
 Rzadko kiedy ktokolwiek chce dokładnie taki zestaw jak Ty chcesz sprzedać, więc potem takie oferty leżą i kwiczą. To się tylko wydaje, że "o, szybciej sprzedam i mniej kłopotu bo całość na raz", tylko guzik z tego potem jest. I praktycznei zawsze też dostaniesz więcej za graty sprzedawane osobno.
   Rzadko kiedy ktokolwiek chce dokładnie taki zestaw jak Ty chcesz sprzedać, więc potem takie oferty leżą i kwiczą. To się tylko wydaje, że "o, szybciej sprzedam i mniej kłopotu bo całość na raz", tylko guzik z tego potem jest. I praktycznei zawsze też dostaniesz więcej za graty sprzedawane osobno.
FraZa napisał/a:Nie wiem o co chodzi, ale jak kiedyś sprzedawałem jakiś sprzęt Pentaxa to po wystawieniu, zwykle na allegro, momentalnie znajdował się kupiec za sensowną cenę.
 No niby normalna rzecz, jeden chce drogo sprzedać, drugi tanio kupić.
  No niby normalna rzecz, jeden chce drogo sprzedać, drugi tanio kupić.
Było, minęło: K-3 | 10/2.8 | 35/2.8 | 40/2.8 | 43/1.9 | 50/2 | 70/2.4 | 100/2.8 | 18-35/1.8 | 17-70/2.8-4 | 70-200/2.8 | 48 AF-1 | EX1

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();

K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
                Dołączył: 20 Lut 2012Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme created by opiszon, powered with Bootstrap and VanillaJS.
Strona używa plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na to, zablokuj możliwość korzystania z cookie w swojej przeglądarce.
my.pentax.org.pl