CytatNa wstępie chciałem zaznaczyć iż:
1. Wiem, że należy sprawdzić całe forum czy aby wcześniej ktoś nie dał odp. na moje pytanie (sprawdźiłem).
2. Należy się przedstawić w odpowiedniej sekcji (zrobione).
3. Należy tak dobrać temat aby odpowiadał treści (mam nadzieję, że trafiłem)
ale mnie niegodnego wpasowałeś do zacnego gronasunshine napisał/a:(zorzyk, fafniak, piotr_luk , argawen, sylwiusz - liczę na was
chyba nie tylko, jest przecież w Warszawie centralny, w Gdyni był mod analogów i Samsungasunshine napisał/a:W Gdyni! Jeden jedyny!
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Sznurek można ciągnąć, ale nie można go pchać. (Marvin Minsky)
K20D | K10D | Super A | Program A | kilka Sigm EX DG | tona muzealiów
blog
rzulto!!
Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's
W Asterze nie ma ? Fotorimex także może mieć. Ale oni to w Wesołej znajdują się.sunshine napisał/a:(konkretnie w Warszawie) bardzo trudno jest kupić K10D - serio! Wiadomo jest allegro (globalizacja) można zamówić aparat, ale sklepu gdzie można fizycznie "pomacać K10D" w Warszawie nie ma.
Mnie się udało, ale z kompaktami. W MM na Al. Krakowskiej.sunshine napisał/a:Niestety, mi nie udało namówić się sprzedawców, aby włożyć swoją kartę i sprawdzić jakość zdjęć później na swoim kompie. Ehhhh - polityka marketów - żadnych foto.
Raczej od dawna. Może jeszcze coś Rosjanie robią pod M42. Ale jest trochę używanych na rynku.sunshine napisał/a:Po zakupie everyman stwierdza miało być tak duużo a tu nagle D**A. Okazuje się że już prawie ich nie produkują
sunshine napisał/a:Słaby stan wiedzy na temat sklepów sprzedających pentaxa na stronie (zero o tym)
Widać, że zaczęli się starać. Może idzie ku lepszemusunshine napisał/a:Dzwoniłem do serwisu Pentaxa w Wawie. Poinformowali mnie że w C.H. Kliff - ul. Okopowa (2 przystanki od arkadii![]()
Trzeba wspomnieć o niemałym koszcie przesyłki UPS do Francji.sunshine napisał/a:np takie sklepy jak www.pixmania.com wystawiają gwarancję roczną do zrealizowania w serwisie w Warszawie oraz na drugi rok do zrealizowania we Francji przez przesyłkę UPS. Razem 2 lata. To dla tych którzy mają dylemat czy kupić drożej w Polsce czy taniej we Francji i bujać się z ew. naprawami gwarancyjnymi
Napisze tak: dawniej naprawy trwały długo lub dawali nowy aparat. Ale zawsze można było się z nimi spokojnie dogadać. Trochę to trwało, ale raczej pozytywnie załatwiali.sunshine napisał/a:Dzwoniłem do serwisu apollo - są bardzo sympatyczni
Zaskoczyłeś mniesunshine napisał/a:Komentujcie i wprowadzajcie swoje poprawki (zorzyk, fafniak, piotr_luk , argawen, sylwiusz - liczę na was - jak widzę bez was to forum miało by o połowę odpowiedzi mniej
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
samber napisał/a:...ludzie chowają sprzęt czy co? albo muzeum?
argawen napisał/a:Może jeszcze coś Rosjanie robią pod M42.
samber napisał/a:widziałem u nich kadychę
blog
No tak, zapomniałem o nich. Ale one droższe od Limited-ówKilroy napisał/a:ale współczesne (technologicznie) M42 i PK/M robi Zeiss (opss Cosina?)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
sunshine, nie chciało się szukaćzenza napisał/a:Pomacać K10 możesz w Saturnie w Złotych Tarasach
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
igorkrupa napisał/a:Sam niewiem jak jest z dostepnoscia szkiel bo nie mialem przyjemnosci kupywac nowych obiektywow.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Portfolio: http://dariusz.majgier.pl/
Portrety Uliczne Nieznajomych: http://dariusz.majgier.pl/portrety/
Marcin i Pentax ze szkielkami.
CytatW FotoRimexie jest w tej chwili na stanie (jeśli oznaczenia na stronie są aktualne) bodaj 58 różnych obiektywów do Pentaksa (Pentaksa, Sigmy i Tamrona). Na allegro też się trochę znajdzie.
blog
CytatKomentujcie i wprowadzajcie swoje poprawki (zorzyk, fafniak, piotr_luk , argawen, sylwiusz - liczę na was - jak widzę bez was
sunshine napisał/a:D**A
www.kannon.pl :: galerie: http://picasaweb.google.pl/Mumonzan :: PAD: http://mumonzan.aminus3.com
Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's