K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
powalos napisał/a:Chociaż czasami mnie kusi na coś co mogłoby drukować fotografie. Wyszły jakieś Epsony z uzupełnianymi, niedrogimi tuszami, wlewanymi do zamontowanych w nich pojemnikach, starczającymi ponoć na dużą ilość wydruków B&W i COLOR. Oczywiście wg danych reklamowych.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Mam takiego Epsona i praktyka potwierdza dane reklamowe.
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Arti
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Epson EcoTank L6260
Pozdrawiam
Arti
Ostatnio parę ładnych lat lecieliśmy na monochromatycznym laserowym Canonie i sprzęt był 100-procentowo bezobsługowy. Jednak jak zobaczyłem ceny tonerów do koloru, to wybrałem plujkę. Mam nadzieję, że (1) trochę to przez lata dopracowali i (2) przy codziennym użytkowaniu nie będzie zasychać.radek_m napisał/a:Laser bo z atramentowymi miałem zawsze problem z zasychaniem dysz.
Pozdrawiam
Ryszard napisał/a:Jestem na świeżo w temacie, więc się podzieliłem. Doczytałem że ma być tania, jak już post siedział na forum
plwk napisał/a:Mam taniego Epsona atramentowego, drukuję, mniej więcej, raz na miesiąc i praktycznie nie miałem problemów z zasychaniem atramentu w głowicy.
Ryszard napisał/a:coś z oferty Brothera
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Jaki to tani Epson?
Pozdrawiam
plwk napisał/a:EcoTank L310
Pozdrawiam
Arti
K10D | MZ-5n | MZ-M
Spróbuję się dowiedzieć u źródła. Na razie wiem tylko, że model na kartridże (ok. 40zł/sztuka), kilkuletni. Nowsze są też z baniakami, będzie taniej.Arti napisał/a:Jakiś model masz może, żeby zawęzić poszukiwania?
Pozdrawiam
Arti
Epsoniarz! No i dobrze. Niech tam śmiga. Nasza kończy chyba trzecią ryzę i jest OK. Tuszy wyraźnie ubyło, ale jeszcze na długo wystarczy. Co do zdjęć, to cóż, jak się człowiek naczyta na jednym forum, że wszystko musi być skalibrowane i idealne, to później trudno dogodzić. Moje próbne wydruki już się wysezonowały i przeżarły i pozostają przyzwoite - w cieniach mają niebieskawą poświatę, jakby zamiast czerni drukarka osiągała jakiś rodzaj bardzo ciemnego granatu. Można to potraktować jako swoisty charakter czy regionalny koloryt Ja to widzę, laików nie drażni. To nie jakieś rozjechane ORWO, bynajmniej. Do "domowych" fotek bez jakichś skrajnych barw wystarczy. A są jeszcze inne, lepsze papiery do przetestowania.Arti napisał/a:Zakupiłem Epsona
Pozdrawiam
Ryszard napisał/a:A są jeszcze inne, lepsze papiery do przetestowania.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/