Nigdy nie rozumiałem sztuki współczesnej, ale zaczynam się przekonywaćfoto napisał/a:Co o tym sądzicie ?
Parowóz, widziałem parowóz!!!
MF , FF , APS-C
MF , FF , APS-C
Cytat10 lipca 2020 roku otwieram nową wystawę pod tytułem: FLIGHT 101 TO PARADISE w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha w Krakowie. Potrwa do września i będzie prezentowana w Galerii Europa - Daleki Wschód, na dwóch piętrach, na łącznej powierzchni 500 metrów kwadratowych. Ten szczególny pokaz będzie obejmował 29 lat; jedną epokę Heisei panowania cesarza Akihito; koniec XX i początek XXI wieku, schyłek analogu (część fotografii pochodzi z negatywów czarno białych i kolorowych) i początek cyfry (fotografie z matrycy 14-milionowej) i wreszcie pełny rozkwit obrazu z matrycy średnioformatowej (51,4 milionów pikseli).
Nie mogę zdradzić wszystkich szczegółów, ale jeden zasadniczy tak. Na I piętrze Galerii pokażę fotografie wielkoformatowe, które zrobiłem aparatem Fujifilm GFX 50R. Jestem po pierwszych próbnych wydrukach, widziałem je na żywo w przestrzeni wystawienniczej. Dlatego mam spokój i pełną świadomość każdego centymetra kwadratowego odbitki wykonanej na moim ulubionym papierze FujiFlex Crystal Archive. Mogę opisać swoje doświadczenia od pierwszego kontaktu wzrokowego z GFX 50R do ostatniego odczucia wizualnego gotowej fotografii na nim wykonanej.
https://www.fotopolis.pl/...ujifilm-gfx-50r
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
bbartlomiej napisał/a:Bardzo ostre. Nieźle!
A bardziej filozoficznie - jaka jest obecnie przewaga cyfrowego średniego formatu w obliczu wysokorozdzielczych matryc FF?
MF , FF , APS-C
Flickr
K*3, FA*5, DFA*2, DA*3
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
rychu napisał/a:cena odstrasza
rychu napisał/a:foto, obrazek zaprasza, cena odstrasza
MF , FF , APS-C
MF , FF , APS-C
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
bbartlomiej napisał/a:foto, fajne, zwłaszcza ostatnie. Co Cię najbardziej wkurza w tym aparacie po tym czasie? Bo dalej testujesz, czy nabyłeś? Ile waży zestaw, który nosisz? Myślisz, że waga i rozmiar będzie dla Ciebie przeszkodą na dłuższą metę?
Fajny format do tego, co wrzucasz, ale ja robię m4/3 więc dlatego mi się naturalnie podoba
MF , FF , APS-C