To prawda, ale body też musi mieć kompatybilny system SR. Przykładowo do K-01 można podpiąć ten moduł, ale śledzenia nie będzie. Podobnie cyfrowe średniaki.greentrek napisał/a:To jest Astrotracer zaimplementowany w O-GPS1
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
duzyalf napisał/a:Tak się zastanawiałem, czy ktoś tutaj focił kometę Mi też się udało złapać, ale na razie nie mam kiedy siąść do zdjęć. Ładnie złapałeś antywarkocz. Co to za 85mm?
Ryszard napisał/a:To prawda, ale body też musi mieć kompatybilny system SR. Przykładowo do K-01 można podpiąć ten moduł, ale śledzenia nie będzie. Podobnie cyfrowe średniaki.greentrek napisał/a:To jest Astrotracer zaimplementowany w O-GPS1
Tutaj stosowna tabelka: https://www.ricoh-imaging...roducts/o-gps1/
Nie sądziłem, że Pentax ma tę funkcję już od modelu K-r i co ciekawe, tak bardzo do niego podobny K-x w ogóle nie załapał się na listę.
Byłem przekonany, że tylko zmienili obudowę i LCD, dodali podświetlenie punktów AF w wizjerze oraz wybór AKU / koszyk AA...Piotrek K napisał/a:K-r to taki mocno udoskonalony K-x
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Byłem przekonany, że tylko zmienili obudowę i LCD, dodali podświetlenie punktów AF w wizjerze oraz wybór AKU / koszyk AA...Piotrek K napisał/a:K-r to taki mocno udoskonalony K-x