teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
greentrek napisał/a:
Może jednak kupię na zapas, nie potrzebuję w tej chwili ale gdyby miało zabraknąć...
Jeśli masz coś do podpięcia do tego i msz pewność, że będziesz tego używać aż po kres chwil swoich, to ok. Ciemno to wszystko widzę. Ale jakby nie było, ja to wszystko ciemno widziałem też już 20 lat temu :-P

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
No mam. Mam więcej niż używam. I to w wielu dziedzinach. Ale to chyba większość tak ma.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Myślę podobnie jak greentrek, kupić jeszxze jedno body do szuflady (K3II) i dwie garści bateri - zamienników oczywiście.

apemantus  Dołączył: 08 Maj 2013
Wicie rozumicie, ja jestem w takim wieku, że już nie muszę się przejmować :-P . Gdybym był młodszy, pewnie dawno bym uciekł w inny system. Przez lata "obrosłem" w szkła, a jak ceny spadną (na skutek masowych ucieczek), to może coś dokupię. Ważne, zeby serwis trwał. Oczywiście byłoby szkoda - ostatnie 14 lat z Pentaxami. Prawdopodobnie zyski działu foto, nie usprawiedliwiają poniesienia nakładów na pójście w bezlustra. Przespali moment, kiedy jeszcze było sporo użytkowników. Wtedy można było jeszcze mieć nadzieję. Przywykłem nie dołować się zbytnio sprawami, na które nie mam wpływu, tym bardziej, że to tylko sprzęt.
A może wszyscy niepotrzebnie się przejmujemy, i nowe puszki mile nas zaskoczą?! :mrgreen:
Trzymajcie się, niedługo wiosna!

jersey  Dołączył: 03 Cze 2020
A ja napisałem do Ricoh Imaging i wyjaśnili sytuację. Byli zresztą zdziwieni i to mocno. Nie porzucają lustrzanek. Info ze strony japońskiej to błąd, wycofana jest tylko srebrna wersja ze względu na znikome zainteresowanie, czarna (no i Mono) są nadal w produkcji.

Mają też sukcesywnie wypuszczać nowe produkty, zarówno Pentaxa jak i Ricoha i "najbliższe dwa lata mają być interesujące".

Skocz do: