Ryszard  Dołączył: 04 Paź 2006
Tak, bardzo przyjazne tony. Dobrze się czytało :-)

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Doczytałem do "ruchu kulturowego . Co za bzdety.
W niedzielę, w trakcie przejażdżki rowerowej wałem Wisły, słyszę wspaniały odgłos, którego dawno nie słyszałem. Po chwili doszedł kultowy zapach palonego mixolu. Prawdziwy Komar. Jakaż była moja radość. Jadąc dalej, spotykam młodego chłopca pchającego pojazd. Rozebrana manetka, zablokowana skrzynia, zrzucony łańcuch. Psuje się- mówi, a części nie ma. Za to jaka uciecha i prestiż.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
A ja myślę że dobrze napisane. Może nie pod wszystkim, ale podpisuję się pod tym. Też uważam że bardzo wiele z dzisiejszego "rozwoju technologicznego" odbywa się pod hasłem [producentów] "Jak ludziom, którzy mają już wszystko, sprzedać coś jeszcze, co przyniesie nam zysk" :-P

Penteusz  Dołączył: 28 Mar 2012
W tym artykule główny nacisk położono na specyficzna, pentaksjańską społeczność. Czyż to nie było piękne? :-D . Wielokrotnie - i na naszym forum - na pytania początkujących w Pentaksie , którzy natykali się na jakiś problem padała odpowiedź: "Pentaxem nie da się robić zdjęć, choć my to robimy". Piękne. I założę się, że zawsze wywoływało to uśmiech po obu stronach. Żaden stres. Kłopot z obiektywem? Przecież każdy doświadczony pentaksiarz powie, że wystarczy słoik przyłożyć do korpusu. I tak to się toczy, a teraz okazuje się ponadto, że możemy być z siebie, niszowej społeczności, nawet dumni. I gdzie tam tym wypasionym i majątki wydającym canoniarzom, czy innym nikoniarzom do nas. Oni już sprzęt mają, ale jeszcze dużo w tej ważnej kategorii przed nimi. Oni babrzą się w technikalich, my przeszliśmy na trudno osiągalny poziom zjawiska kulturowego. :roll: :-D . No i wciąż mimo wszystko robimy zdjęcia.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Na Kaszubskich Grzybkach robiłem zdjęcia Fuji X-T30 II i Pentaksem K-1. Fuji używałem na spacerach i jednego dnia w pomieszczeniach. Potem w pomieszczeniach używałem K-1 bo z nim czułem się lepiej. Inna sprawa, że również mniej szumiał przy wysokim ISO.

potraff  Dołączył: 22 Maj 2016
No ja tam w tym artykule widzę, że jakby trochę o mnie jest.
Po kupnie GR kolega zdziwiony pytał, czemu nowego iphona nie kupiłem, ta sama cena a zdjęcia (jego słowa) świetne.

I jak mu odpowiedziałeś, potraff? :-)

Jak niedawno wszedłem do biura z Pentaksem na szyi, to mnie kumpel zapytał, czemu się za turystę przebrałem :mrgreen:

adi24-78  Dołączył: 11 Lis 2010

Kimio Tanaka pisał to miesiąc temu, długo tłumaczyli :-> :-> :->
Mimo wszystko... leciutko... trzymam kciuki... :lol:

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Też trzymam :-D

potraff  Dołączył: 22 Maj 2016
Ryszard napisał/a:
I jak mu odpowiedziałeś, potraff?

Że wolę aparat :mrgreen:

Skocz do: