Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
Miała być sobota z lampą i chmurami pod nogami, wyszła niedziela taka sobie. Ale i tak warto było, dziwnie ciepło, bezwietrznie i błotko pośniegowe. Dojazd w góry nową S1 rewelacja, ledwo da się jedną płytę posłuchać i już trzeba wysiadać :).

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Czy to Skrzyczne za tymi chmurami przewalającymi się przez grzbiet?

Tak, z Baraniej.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Ale do Brzeszcz, Jedliny czy Woli trzeba się dotelepać :mrgreen:
Fajna niedziela Ci wyszła 👍

Z komórki, teraz już pewnie pięknie zasypane.

:-B :-B :-B

potraff  Dołączył: 22 Maj 2016
Fajne warunki.
Sam jestem ciekaw nowej S1 - nie miałem okazji jechać ani obwodnicą Węgierskiej, ani od Oświęcimia.

potraff napisał/a:
Fajne warunki.
Sam jestem ciekaw nowej S1 - nie miałem okazji jechać ani obwodnicą Węgierskiej, ani od Oświęcimia.

Warunki oczywiście idealne do foto krajobrazu. A foczki jeszcze nie wybudzone ze snu letniego :-/
Co do obwodnicy, na chwilę obecną musisz dojechać do Brzeszcz. Nie przekopali się jeszcze przez Brzezinkę (Pławy) choć most na Wiśle stoi od kilku miesięcy gotowy i droga przez Jedlinę do Bojszów do węzła (nazwanego Oświęcim nie wiem dlaczego) już czynna. Lada chwila będzie można przejechać do Bierunia jednym przęsłem (jezdnią mostu) nad Gostynią.
Nie wiem czy dla mnie ten sezon nie będzie stracony. W święta na nartorolkach zwichnąłem poważnie bark i rozwaliłem kolano.

Witam w klubie, ostatnie zdjęcia z Ochodzitej, bo tylko tyle dałem radę łazić...

Zależy skąd się jedzie, wjeżdżam już na Jedlinie, od strony Tychów najlepiej na Woli. Bieruń to już kwestia dni https://s1-myslowice-bielsko.pl/zdjecia-lotnicze-o1a.html .

rychu napisał/a:
do węzła (nazwanego Oświęcim nie wiem dlaczego)

Nazwa Oświęcim przyjezdnym z północy coś mówi, mniejszych miejscowości niekoniecznie.

Cytat
Nazwa Oświęcim przyjezdnym z północy coś mówi, mniejszych miejscowości niekoniecznie.

Nie mówi też, która to strona Wisły, a tu na miejscu to bardzo istotne :mrgreen:

Potraktuj to szerzej, jak popatrzeć na herb i historię, to nie jest całkiem obca ziemia.
:evilsmile:

potraff  Dołączył: 22 Maj 2016
rychu napisał/a:
Co do obwodnicy, na chwilę obecną musisz dojechać do Brzeszcz. Nie przekopali się jeszcze przez Brzezinkę (Pławy) choć most na Wiśle stoi od kilku miesięcy gotowy i droga przez Jedlinę do Bojszów do węzła (nazwanego Oświęcim nie wiem dlaczego) już czynna. Lada chwila będzie można przejechać do Bierunia jednym przęsłem (jezdnią mostu) nad Gostynią.
Nie wiem czy dla mnie ten sezon nie będzie stracony. W święta na nartorolkach zwichnąłem poważnie bark i rozwaliłem kolano.

Kurde, niedobrze z tym barkiem i kolanem - zdrowie. Góry nie uciekną.

Co do nazwy, to zawsze powinno być na zjeździe większe miasto w pobliżu, w nazwie węzła.
O dziwo google już mnie kieruje na S1 pod Oświęcim, choć czas pokazuje ten sam, co dawną DK1 - no ale zima, może przez to. Ja na tą drogę bardzo czekam. Do samej Milówki będę miał od Sosnowca za ten rok. Liczę, że 1,5h, może jeszcze mniej zajmie mi dojazd na moją bazę (za Ujsołami).

Wrzucam tutaj, żeby nie zaśmiecać wątku autorskiego.
Malinowskiej nie znalazłem letniej, za to zimową z 2010.
Poniżej szlak przez Magurkę Wiślańską i Radziechowską 2003r. Ten sam klimat.
malinowska 2010 by Ryszard S., on Flickr

magurka 2003 3 by Ryszard S., on Flickr

magurka 2003 2 by Ryszard S., on Flickr

magurka 2003 1 by Ryszard S., on Flickr

Przez te ponad 20 lat drzewa wyraźnie urosły.

Tych drzew już dawno nie ma. Wszystko wycięte i miejscami jest nowy las. Malinowska to teraz samotna skała.

apemantus  Dołączył: 08 Maj 2013
Robert napisał/a:
Tych drzew już dawno nie ma. Wszystko wycięte i miejscami jest nowy las. Malinowska to teraz samotna skała.

Zgadza się. Stan na 2024:

Robert napisał/a:
Malinowska to teraz samotna skała.

Do tego miejsce instagramowych pielgrzymek (dosłownie).

Skocz do: