pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
A mój Samsung GX20 ma ładniejszy obrazek od Pentaxa K20D. Chociaż ma delikatnie podbitą zieleń prosto z puszki. I to ta sama matryca.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
K-7 też miał obrazek lecący w zielenie i fiolety.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tak zwany filtr zombie w portretach w przypadku Pentaksa i ziemniaka w Samsungu.

josio  Dołączył: 20 Lut 2012
Z ciekawości zapytam , jaki budżet? bo jak miałbym włożyć kij w mrowisko to celował bym w Nikona Z5 (pełna klatka) teraz w fotoplius za 3300 (nowy) - i tak serio nie trafia do mnie argument że ma być Pentax bo zawsze był ... a teraz admini mogą mnie zbanować ;)

Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
..... a w Beafoto Lumix S5D z kitem za ok 3600 zł . Tak że tego .....

josio  Dołączył: 20 Lut 2012
Kot72 napisał/a:
..... a w Beafoto Lumix S5D z kitem za ok 3600 zł . Tak że tego .....

No też fajna opcja - Jak na dobre byłem w Pentax to ta marka ekonomicznie się spinała teraz KF droższy od pełnej klatki ... A z racji że miałem K-70 a jest to praktycznie bliźniaczy model KF a obecnie mam Z5 - to pomimo całej sympatii do marki nie widzę sensu w takim wyborze - no chyba że ktoś jest zafiksowany na wizjer optyczny i jest w stanie przymknąć oko na inne mankamenty.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Nooo... skoro idziemy na całość, to oczywiście polecam Samsunga NX1 - aparat, który wyprzedzał nie tylko swoją ale i kilka następnych epok, a jakością obrazka nadal góruje nad większością współczesnych, topowych puszek.
Pamiętajmy, że aparat na pewnym etapie może być zwyczajnie fanaberią i nie zawsze chodzi o sens zakupu, używania.
Swoją drogą, na Allegro wciąż wiszą aparaty Yakumo.

Skocz do: