Ciekawe czy będzie? Z formułą optyczną z IIIx czy z nową? Ciekawe, ciekawe...jorge.martinez napisał/a:Ja czekam na wersję z 40mm.
jersey, grawitacja Penta-Rico trzyma mocnojersey napisał/a:Co prawda jeszcze nie wiem którą nerkę poświęcę, ale pewnie poświęcę.
K20D | 17 | ME-Super
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Electrical engineers do it with less resistance ;)
Cytatjersey, grawitacja Penta-Rico trzyma mocno![]()
K20D | 17 | ME-Super
Kusiciel przybył.jersey napisał/a:Monochrom może mnie skusić do kupna. Co prawda jeszcze nie wiem którą nerkę poświęcę, ale pewnie poświęcę.
K20D | 17 | ME-Super
Ryszard napisał/a:Kusiciel przybył.jersey napisał/a:Monochrom może mnie skusić do kupna. Co prawda jeszcze nie wiem którą nerkę poświęcę, ale pewnie poświęcę.
Lewa czy prawa?
![]()
A myślałem, że jedną ze swoich...jersey napisał/a:Jako porządny lewicowiec z przekonania, sprzedałem prawą.
K20D | 17 | ME-Super
jersey napisał/a:Jakby ktoś był zainteresowany, to kolejka do GRIV Mono jest tak długa, że Ricoh sam wysyła maile informujące o możliwości rezygnacji z zamówienia oraz oferuje wytrwałym przedłużenie gwarancji o rok (do 3 lat). Wysyłka ponoć na zasadzie kto pierwszy ten lepszy czyli w kolejności składania zamówień.
Ciekawe, czy do końca roku dojdzie :D
MF , FF , APS-C
Mnie to wcale nie dziwifoto napisał/a:Aż dziw bierze że nie chcą rozwijać Pentaxa
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
K-73, 11-300 mm f/1.7-4.0, agfatroniki, E-P7, LX15, XZ-1
MF , FF , APS-C
Cytatkorci mnie jakiś większy format w stylu 4x5 i robienie stykówek.
Cytat"W drugiej połowie lat 90-tych kupiłem sobie aparat 4x5 cala. Jednak po kilku próbach zdałem sobie sprawę, że ta fotografia jest bardzo trudna. Nie można w tym przypadku, w przeciwieństwie do fotografii humanistycznej, polegać na emocjach ludzi, których się fotografuje. Zdjęcia natury lub fragmenty rzeczywistości bez ludzi mogą odbijać jak lustro całą paletę stanów wewnętrznych fotografa: napięcia, pustkę duchową, efekciarstwo, różne emocje oraz spokój wewnętrzny. Ten ostatni jest najtrudniejszy do osiągnięcia. Jest ostatecznym wyzwaniem, który nieliczni fotografowie na świecie osiągają. Przez pierwsze lata nie byłem zadowolony z moich zdjęć natury. Ale nigdy się nie poddaję, zawsze idę naprzód, więc dalej próbowałem. Wreszcie zrobiłem w Meksyku w l999 roku dwa zdjęcia, które uważam za dobre."
https://marianschmidt.org/wp-content/uploads/2021/11/Mexico-1999-2500px-720x570.jpg
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem