Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Ożywcza śmierć Pentaxa ? ;-)

stx  Dołączył: 25 Lip 2016
Innowacyjna firma zawsze w którym momencie przestaje być innowacyjna tak było jest i będzie. Z perspektywy czasu każdy jest mądry. Trzeba te 12 lat temu trzeba się nie było im pchać w świetny i dopracowany K1 tylko w byle jakie 33x44 bezlustro z jako takim trybem filmowym a i tak by się to jakoś sprzedało. W FF i tak nie mieli szans z AF Canona, Nikona czy Sony. MF było by innowacyjnie, była by kontynuacja legendy 645 było by dziś z 10 szkieł z AF i setki manuali i wiele szkieł z śrubokrętowym adapterem. Matryce już używali i było by taniej ją ogarnąć dla bezlustro. Może by Fuji w to nie weszło. A jak by weszło to i tak kawałek toru już by był skrojony. Torcik mały ale by nadal Interes się kręcił.
Zobaczymy co wykombinują a to i tak raczej kwestia lat bo jak by coś mieli to by pokazali. Byle to nie było coś na miarę Pentax 17. Tak czy owak kibicuje, oby to był aparat z L mount

krzyc sur  Dołączył: 10 Paź 2018
stx napisał/a:
Innowacyjna firma zawsze w którym momencie przestaje być innowacyjna tak było jest i będzie. Z perspektywy czasu każdy jest mądry. Trzeba te 12 lat temu trzeba się nie było im pchać w świetny i dopracowany K1 tylko w byle jakie 33x44 bezlustro z jako takim trybem filmowym a i tak by się to jakoś sprzedało. W FF i tak nie mieli szans z AF Canona, Nikona czy Sony. MF było by innowacyjnie, była by kontynuacja legendy 645 było by dziś z 10 szkieł z AF i setki manuali i wiele szkieł z śrubokrętowym adapterem. Matryce już używali i było by taniej ją ogarnąć dla bezlustro. Może by Fuji w to nie weszło. A jak by weszło to i tak kawałek toru już by był skrojony. Torcik mały ale by nadal Interes się kręcił.
Zobaczymy co wykombinują a to i tak raczej kwestia lat bo jak by coś mieli to by pokazali. Byle to nie było coś na miarę Pentax 17. Tak czy owak kibicuje, oby to był aparat z L mount

Z tym L-mount to wcale nie głupi pomysł by był....od razu sporo szkieł wysokiej klasy by wleciało, ale wtedy chyba bezlustro by musieli ogarnąć+dobry adapter z AF na K-mount... coś tam Ricoh pisze o jakimś innym podejściu do lustrzanek...cokolwiek to znaczy

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jest dobry adapter z Sony na szkła Pentaksa to z Pentaksa na Pentaksa nie powinno być problemu.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Kurde, to se wybrałem moment na powrót do hobby :-D Niestety zgadzam się z Opiszonem. Zamykamy kramik, ale dorzućmy jakiś komunikat o przyszłości, coby nie odstraszyć akcjonariuszy i nabywców na stany magazynowe, z którymi trzeba coś zrobić. Z komunikatami jest tak, że nic nie kosztują i zawsze można wydać kolejny, że - niestety, wicie rozumicie, my chcieli, my się starali, ale nie pykło :( Chciałbym się mylić...

Ech, spoko, mam swoją k50, jeszcze dycha, zostawię sobie na pamiątkę. Miałem poczekać co tam Pentax pokaże, ale chyba kliknę Fuji X-T5.

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Fuji to bardzo dobry kierunek

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
foto napisał/a:
Fuji to bardzo dobry kierunek

Też tak mi się wydaje, ma taki fajny pleśniakowy vibe :)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nadal mam K-1 z kilkoma szkłami a gdy potrzebowałem leciutki aparat dokupiłem sobie Fuji X-T30 II.

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Kolega który wcześniej fotografował tylko Canonem 5D i 6DII, kupił XT-2 i jest zachwycony. 85% zdjęć robi Fuji

Skocz do: