lipalipski napisał/a:
Ciekawym, czy nauka umie udowodnić istnienie komunizmu?
bEEf napisał/a:
Eee tam. Takie i podone "dowody" na istnienie Boga były popularne w Średniowieczu, począwszy od św Tomasza. Fajne, ale nic wielkiego z nich nie wynika. Ot zabawa intelektualna.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Pozdrawiam
Arti
guerilla napisał/a:
nie mieszaj pojęć, na to samo się powołałeś powyżej jako nie poważne..
nauki ścisłe nie zajmują się filozofią i vice versa.
a czymkolwiek by nie był komunizm, to nie jest przedmiotem badanym przez nauki ścisłe.
guerilla napisał/a:więc jeżeli odnosisz się do mnie do znów zacytuję:
lipalipski napisał/a:bEEf, cała filozofia to zabawa intelektualna.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
lipalipski napisał/a:
No chyba guerilla, że twoim zdaniem pisząc "nauki" każdy i zawsze ma na myśli nauki ścisłe.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
bEEf napisał/a:nic nowego tu nie wymyślimy.
guerilla napisał/a:w takiej dyskusji raczej powinien mieć na myśli. zwłaszcza używając pojęć typu *naukowego podejścia* , bo domyślnie jest to zarezerwowane dla pewnego podejścia specyficznie ścisłego (tak bardzo ogólnie mówiąc).
Michu napisał/a:I teraz: gdyby zapytać człowieka o nadistotę...
lipalipski napisał/a:To co, filozofia -w końcu matka nauk ścisłych- albo etyka to nie nauka? Nie można w filozofii mieć naukowego podejścia, albo czegokolwiek naukowo uzasadnić? Cholewa, nie wiedziałem.
ME-Super,GX-1L, kit, K135/3.5, A50/1.7, duża blenda, lampa FGZ360+inne, ciągły brak czasu.
guerilla napisał/a:operujesz panie obiegowymi znaczeniami tych słów, czyli jak już mówiłem do niczego dojść takimi konstrukcjami słownymi jak powyżej się nie da
Arti napisał/a:lipalipski napisał/a:To, że Bóg jest, nie kwestią wiary jest, a wiedzy. Po prawdzie także nauki.
A tym mnie zaintrygowałeś. Pal diabli dysputy filozoficzne i kłótnie, ale po prostu, po ludzku ciekaw jestem. Możesz rozwinąć? Udowodnili to jakoś? Jak?
K-r, MZ-5n, P30t + S17-35/2.8-4.0 + FA28-70/4 + FA35/2 + A35-70/4 + A50/1.7 + FA50/1.7 + D-FA50/2.8 + A70-210/4 + F135/2.8
Zdjęcia
CytatTymeq, obiektywnosć nie istnieje
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:CytatTymeq, obiektywnosć nie istnieje
Mowisz od siebie czy tak raczej obiektywizujesz?
lipalipski napisał/a:alkos, obiektywnie obiektywna obiektywność nie istnieje. Przecież to oczywista oczywistość.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
guerilla napisał/a:Tymeq, obiektywnosć nie istnieje :)
K-r, MZ-5n, P30t + S17-35/2.8-4.0 + FA28-70/4 + FA35/2 + A35-70/4 + A50/1.7 + FA50/1.7 + D-FA50/2.8 + A70-210/4 + F135/2.8
Zdjęcia
lipalipski napisał/a:alkos, obiektywnie obiektywna obiektywność nie istnieje. Przecież to oczywista oczywistość.
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów