zenza napisał/a:Cytat
Kurcze jak prawie rok temu pisałam, to nie odpowiedziało mi tyle osób co dziś dzięki wszystkim za pomoc i konkrety!
Wtedy też miałaś ten sam avatar??? :):):)
ina napisał/a:zszywka, kup, kup! Nie będziesz żałować. Ostatnio "przypadkiem" zostaliśmy tylko z smc 50mm 1.7 na ślubie... Było ciężko (zwłaszcza, gdy się dużo działo w krótkim czasie ;)), ale jakoś się udało. Może dzięki temu, że nam słońce ładnie kościół doświetliło, a i oświetlenie sali weselnej było dość przyzwoite. Zdjęcia wyszły bardzo ładnie zarysowane, miękie, ciepłe, z ładnym rozmyciem tła. Polecam.
marucha napisał/a:ale ja zalecałbym co najmniej z automatyką przysłony.
lipalipski napisał/a:Dlaczego?
lipalipski napisał/a:Szybciej? Jeden guzik wcisnąć, aby wybrać odpowiedni czas do ustawionej przysłony?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
lipalipski napisał/a:marucha napisał/a:ale ja zalecałbym co najmniej z automatyką przysłony.
Dlaczego?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
lipalipski napisał/a:Szybciej? Jeden guzik wcisnąć, aby wybrać odpowiedni czas do ustawionej przysłony? W dodatku bez odrywania wzroku od wizjera? Bez przesady.
marucha napisał/a:lipalipski napisał/a:Dlaczego?
Odpowiedź już chyba wcześniej padła - szybsza i wygodniejsza praca oraz pttl.
Pozdrawiam
Marucha
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:pTTL to jest tylko w MZ-6, straiście i cyfrakach
"Living is easy with eyes closed"