Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Torba do pracy - laptop i aparat...
Czolem!

Czy ktos z Was zna taka torbe, gdzie mozna zmiescic i laptopa i jakas mala manualna lustrzanke z dodatkowym szkielkiem lub dalmierzyka i szklo?

Wiem, ze jest tego troche ale torba musi spelniac jeszcze jeden warunek, musi byc "elegancka" (niestety praca wymusza pewien ubior, nie moze to byc styl gorski, wojskowy itp) i nie kojarzyc sie z torba foto - ot zwykla torba do laptopa...

Jesli ktos cos takiego widzial lub uzywa mam nadzieje, ze sie podzieli informacja:-)

Pzdr
Spinner

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Noo, też bym taką chciał. :roll: Od razu informuję, że łaziłem po wieeelu sklepach w dość dużym Krakowie i nic mądrego nie znalazłem. Albo laptop nie włazi, albo lustrzanka za duża ( chyba, że z naleśnikiem jakimś, ale takich nie mam niestety ) albo wychodzi z tego torba raczej podróżna i dość pakowna i wielka, a kręgosłup już nie ten , co za młodu. Jeśli mógłby to być styl nie typu prezes- biznesmen- minister ( swoją drogą, to nie wiedziałem, że Spinner na tak wysokim stanowisku pracujesz. :-P ) to najbliżej do tego Naneu Pro Tango, ale dla mnie ciut za mała na papiery i inne szpeja służbowe. Gdyby tylko laptop i aparat to byłoby O.K.

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Na pewno sa takie torby, ktore maja druga, dosc obszerna komore. Takie cos dla podrozujacych z laptopem. Sam mam taka noname, kupiona w Niemczech. Nawet nie wyglada jak typowa torba na laptopa. Do tej drugiej komory wejdzie na pewno maly korpus (moze nawet z zapietym nalesnikiem), jakies tele tez da sie wcisnac. Moge sprawdzic w domu, ile da sie tam upchac.

O takie cos znalazlem, czarne i ok 16 cm grubosci:
TENBA
Cienszej i tak chyba nie znajdziesz.

No Szpajchel, cos takiego wlasnie... Niezle, niezle... Dzieki;-)

Pzdr
Spinner

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Spinner napisał/a:
No Szpajchel, cos takiego wlasnie... Niezle, niezle... Dzieki;-)

Tam chyba zmiesci sie wiecej niz dalmierzyk? :-)

Wiesz, od przybytku glowa nie boli niby, Contaksik zupelnie malutki tez nie jest a i zawsze jakis MESuperek ze slajdzikiem tez mozna nosic:-)

Pzdr
Spinner

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Spinner napisał/a:
Wiesz, od przybytku glowa nie boli niby, Contaksik zupelnie malutki tez nie jest a i zawsze jakis MESuperek ze slajdzikiem tez mozna nosic:-)

Tak to jesteś na najlepszej drodze to nabycia garba - idąc tym tokiem rozumowania dojdziesz do umieszczenia całej stopki w tej torbie (znam to z autopsji).

Wiesz, idac do klienta na miasto, deptakiem - warto miec dalmierzyka w torbie... jadac gdzies poza miasto mozna i cos wiecej wziasc - przeciez nie laze z tym kilometrami... a sporo fajnych fotek w powiedzmy delegacjach zrobilem... ;-)

Wiesz jak to jest jak sie dzieje cos fajnego, niesamowite swiatelko a Ty nie masz aparatu...? :evil:

Pzdr
Spinner

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie no - ja nie neguję noszenia aparatu - sam mam 33WR (no prawie aparat) a często jakiegoś pleśniaka zawsze ze sobą - tylko ideę "od przybytku..." i dokładanie "jeszcze tylko jednego szkiełka".
Na szczęście mogę do pracy przyjść z plecakiem to mi się to wszystko ładnie mieści i wygodnie nosi łącznie z innymi składowymi bałaganu w torbie.
Spinner napisał/a:
Wiesz jak to jest jak sie dzieje cos fajnego, niesamowite swiatelko a Ty nie masz aparatu...? :evil:

Wiem, wiem... ale też nie wiedzieć czemu takie okazje są głównie wtedy jak akurat tego aparatu nie masz a jak wytrwale nosisz to jak na złość nic ;-)

Maciek napisał/a:
dokładanie "jeszcze tylko jednego szkiełka".

Do dalmierza mam tylko jedno dodatkowe wiec strachu nie ma:-)

Maciek napisał/a:
okazje są głównie wtedy jak akurat tego aparatu nie masz a jak wytrwale nosisz to jak na złość nic

Heh - dokladnie, taka zlosliwosc:-P

Pzdr
Spinner

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
A torby Naneu Pro Military Sierra ? http://www.allegro.pl/ite...ary_sierra.html
(link pierwszy z brzegu)

No jak pisalem, zbyt "militarne", "podrozne" - nie nadaje sie... Ta Tenba swietna tylko 150$... :shock:

Pzdr
Spinner

Wiktor  Dołączył: 25 Maj 2006
Wojtek , mam torbę KENSINGTON , Mieści się w niej Laptop 15,4 ,jest kieszeń na dokumenty zamykana na zamek razem a laptopem. Jest druga kieszń zamykana na rzepy w której noszę ,myszkę bezprzewodową, dodatkową klawiaturę numeryczną,stacje dyskietek(na to są kieszenie ) oraz zasilacz stacjonarny i samochodowy i jeszce jest trochę miejsca tak ze me super z naleśnikiem z powodzenien sie zmieści ,kolor czarny , kosztowała mnie w 2005 okoł 100-120 zł.
Pozdr.
wiktor

PilowBox  Dołączył: 09 Lut 2007
Spinner napisał/a:
No jak pisalem, zbyt "militarne", "podrozne" - nie nadaje sie... Ta Tenba swietna tylko 150$... :shock:

Pzdr
Spinner

Nie wiem czy widziałeś te torby - są naprawdę spoko - tylko nie zielone a czarne, no i przydało by się odpruć ten kompas - wygląda troszkę wieśniacko.... :evilsmile:

ps. sam używam obecnie

http://www.lowepro.com.pl...Compact_AW.aspx

- kupiłem ją za pół ceny na wyprzedaży i jest super - tylko nie zmieścisz tam laptopa no i wygląda na torbę foto..

Pozdro

user  Dołączył: 27 Mar 2008
a czy do Naneu Pro Military Sierra Black wejdzie laptop 15,4 z zasilaczem plus k200 z kitem i 2 obiektywami?

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
user napisał/a:
a czy do Naneu Pro Military Sierra Black wejdzie laptop 15,4 z zasilaczem plus k200 z kitem i 2 obiektywami?

Nie. Wszystkie te rzeczy zmieścisz w wyższym i co za tym idzie większym modelu Tango. Tu masz test:
http://www.cambags.com/ni...ango_frames.htm
Ze swojej strony mogę dodać że torba ta w kolorze czarnym robi bardzo dobre wrażenie. Kupiłem ją w ciemno i jestem bardzo zadowolony. Możliwości jej konfiguracji są bardzo duże (wypinane boxy na aparat i akcesoria) a ilość kieszeni zadowalająca (kieszeń zamykana na magnes - rewelacja). Jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Sam noszę ją do pracy i przyznam że zarówno do garnituru jak i do dżinsów i t-shirta pasuje idealnie :-) Zwłaszcza że można ją nosić na kilka sposobów i każdy jest wygodny. Polecam.

user  Dołączył: 27 Mar 2008
Enzo napisał/a:

Nie. Wszystkie te rzeczy zmieścisz w wyższym i co za tym idzie większym modelu Tango.

kurcze, ale to niezla walizka jak widze na fotce z manekinem..

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
user napisał/a:
kurcze, ale to niezla walizka jak widze na fotce z manekinem..

W kolorze czarnym nie robi tak dużego wrażenia. Czarny wyszczupla ;-) Fakt że jest gruba ale za to możesz nosić w niej aparat. To jej jedyna wada.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Samsonite PROTEO Formal Laptop Backpack ?
Używam podobnego modelu, polecam.

Do noszenia lustrzanki trzeba by dołożyć jeszcze piankową wkładkę - dedykowaną pod Twoje potrzeby.

ps.
zakladając, że plecka wchodzi w grę.
Jeśli nie, to Samsonite produkuje także torby :>

Skocz do: