K-30 + mały zestaw
Wcześniej: K100D Super, ist* D
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
K-30 + mały zestaw
Możesz mnie okraść, zagłodzić, zbić, a nawet zabić, ale mnie nie zanudzaj.
Pszczoła napisał/a:Jak ktoś zna adres do takich czarów to niech go poda
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:Moim zdaniem system bylby super, ale w praktyce jest niewykonalny
kierdel napisał/a:Bardzo sie zdziwie, jezeli taki automat istnieje.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:Znaki wodne
Wiele zdjęć profesjonalnych ma tzw. elektroniczny znak wodny - czyli tekst lub znak tak wkomponowany w zdjęcie, że go gołym okiem nie widać.
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:A w praktyce niewykonalne, poniewaz zwykly obrot zdjecia, odbicie wertykalne, czy inna operacja (a co dopiero polaczone) raczej w znaczny sposob utrudnia rozpoznanie plagiatu. Poza tym w wielu zdjeciach wystepuja takie same elementy (np znaki drogowe, drzewka, ludzie). W polaczeniu z iloscia zdjec dostepnych w sieci... no way, nie w tym zyciu
GX-10 i troszke starocia
CytatKoledze też już dwa razy ukradli, w tym raz wylądowało na plakacie,
starocie: xg-9 xg-m xd-7 17/3.5 24/2.0 2x24/2.8 28/1.9 28/2.0 28/2.5 35/1.8 35/1.9 45/2 50/1.4 58/1.4 60/4 85/1.7 105/4 135/2.8 135/3.5 35-85/2.8 70-210/3.5 i inne
piotr_w napisał/a:
Ja bym się cieszył.
kradzież zdjęcia + prawnik = nowy sprzęt
K-30 + mały zestaw
kierdel napisał/a:Czy po prostu chodzilo o zwyczajne wykrycie plagiatu, czyli takiego samego zdjecia
CytatW prosty sposob przetworzonego.
bEEf napisał/a:Odpowiedni dobór cech obrazu może zidentyfikować zdjęcie wyświetlone w telewizji, któremu ktoś cyknął fotkę małpką i umieścił na stronie, uprzednio skalując, obracając i wymazując logo producenta.
GX-10 i troszke starocia
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz