Michu napisał/a:Przygodę z Márquezem zacząłem od Stu lat.... . I pamiętam to totalne zdziwko, które mnie chwyciło. Najpierw imiona całego rodu męskiego. A potem cyganie. Cała powieść tak totalnie rzeczywista i nagle wstawka, że tym razem odwiedzając miasteczko cyganie przywieźli latający dywan i w pewnym momecie przelecieli nim koło okna. I to napisane tak zwyczajnie - ba! nawet większym wrażeniem było przywiezienie przez nich jakiś czas potem bryły lodu.
Michu napisał/a:Przygodę z Márquezem zacząłem od Stu lat.... . I pamiętam to totalne zdziwko, które mnie chwyciło. Najpierw imiona całego rodu męskiego. A potem cyganie. Cała powieść tak totalnie rzeczywista i nagle wstawka, że tym razem odwiedzając miasteczko cyganie przywieźli latający dywan i w pewnym momecie przelecieli nim koło okna. I to napisane tak zwyczajnie - ba! nawet większym wrażeniem było przywiezienie przez nich jakiś czas potem bryły lodu.
Możesz mnie okraść, zagłodzić, zbić, a nawet zabić, ale mnie nie zanudzaj.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
vesper napisał/a:A właśnie czytam Miłość w czasach zarazy
max shreck napisał/a:wiecie skąd pochodzi tytuł filmu i jak można go interpretować symbolicznie?
max shreck napisał/a:Cześć. Przypadkiem zdarzyło mi się pisać pracę magisterską dotyczącą w dużej części "Blade Runnera",
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:max shreck napisał/a:Cześć. Przypadkiem zdarzyło mi się pisać pracę magisterską dotyczącą w dużej części "Blade Runnera",
Przypadkiem zdarzyło mi się licencjacką
modern art = i could do that + yes, but you didn't
max shreck napisał/a:po dużej dawce alkoholi
mygosia napisał/a:podoba mi się
kadyszka z limitedem i microOlek z naleśnikiem
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
guerilla napisał/a:o je-zu to kulturoznastwo jest zu-pe-łnie niepoważne !! :D
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
max shreck napisał/a:Ja czytam raz do roku "3 stygmaty Palmera Eldritcha"
MORKO napisał/a:Naprawdę takie dobre? - chyba się skuszę...
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
- dobre, dobre, dla mnie też nr 1. Dalsze miejsca zajmują ex-aequo "Człowiek z wysokiego zamku", "Klany księżyca Alfy" i "Przez ciemne zwierciadło".max shreck napisał/a:"3 stygmaty Palmera Eldritcha"
Parowóz, widziałem parowóz!!!