Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
plwk, a gdzie w PL można kupić tą lame??

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
awakqwq, w foto-tip.pl

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ja kupiłem w fotozakupach bo w foto-tipie było drożej :mrgreen:

pawell  Dołączył: 08 Gru 2007
Na fotozakupach nie ma, w foto-tip 499 PLN (+przesyłka). Z USA jesli komuś da się to wrzucić do bagażu to 100 USD+ ok. 25% (cło +VAT)= ok. 310 PLN. Różnica chyba warta zwiększonego ryzyka związanego z gwarancją. Nawet doliczając przesyłkę z USA (20 USD) może się opłacić.

Na tym polega globalizacja :)

Za to w fotozakupach jest już nowa Sigma FLASH EF-530 DG ST tylko że 800zł :(

::ART:: wymienił bodaj dwie sztuki zanim trafił na sprawną.

plwk, mówisz o tych nowych sigmach ? :shock:

Mówię o Tumaksie

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Jakiś inny klon tej lampy był dostępny za ok. 100E. A sprowadzanie jakby mniej skomplikowane niż z USA. Przynajmniej dla wielu.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Panowie, myślę, że nie ma się co oszukiwać. Wszystkie podzespoły pochodzą i tak z Chin, chyba taki znak dzisiejszych czasów. A te zacinające się motory zoomów w 540 Pentaxa, czy w metzach dowodzą, że nie ma już pewniaków na rynku. Oby były to tylko nieliczne przypadki

[ Dodano: 2007-12-09, 15:47 ]
matb napisał/a:
Jakiś inny klon tej lampy był dostępny za ok. 100E.
Chyba coś ze stajni soligora

matb  Dołączył: 02 Lis 2006

wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
Re: P-TTL za US $127,99 z przesyłką
mysikrolik napisał/a:
była u mnie na 5 dzień po zamówieniu ( Miami, FL, Stany Zjednoczone).

dobra wiadomość. A cło jest w cenie? Jak nie to za kilka tygodni przyjdzie wezwanie i będziesz musiał dopłacić kilka stówek.

mysikrolik napisał/a:

Od dwóch dni sprawdzam ją w różnych ustawieniach i nie mam się do czego przyczepić..... /.../ Do 30 dni można zwrócić. Gwarancja 1 rok w ..... USA :-)

to jeszcze masz 28 dni na testowanie.

mi to się o marzy lampa w takiej solidnej i pięknej obudowie jak pentax z awatarka matb.

pawell  Dołączył: 08 Gru 2007
Re: P-TTL za US $127,99 z przesyłką
wkt napisał/a:

dobra wiadomość. A cło jest w cenie? Jak nie to za kilka tygodni przyjdzie wezwanie i będziesz musiał dopłacić kilka stówek.

W przypadku takich przesyłek przechodzą one (zazwyczaj) przez pocztowy urząd celny i od razu z przesyłką przychodzą dokumenty celne a listonosz pobiera należności. Ćwiczyłem to ostatnio przy zegarkach z Singapuru :) Więc jeśli nic nie przyszło to już raczej nie przyjdzie. A jeśli już to 2-3% cła + 22% VAT- więc nie kikaset złotych.

fanmario  Dołączył: 22 Paź 2007
Czekam niecierpliwie na testy!

Skocz do: