mygosia napisał/a:
Muszę z przykrością stwierdzić, że w dzisiejszych czasach słowo honoru, to tylko pusty frazes.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Ż jest P... p.
dan napisał/a:zorzyk napisał/a:Jestem stanowczo ze starej szkoły.
Ale co to wnosi w tym temacie? Mozesz rozwinac swoja mysl?
Nawet jeśli, to ono - to starsze ode mnie - przekazało mi swoje ideały czy zasady.guerilla napisał/a:zorzyk, stara szkoła to było pokolenie przed tobą, bez obrazy.
Ż jest P... p.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:A co to ma do rzeczy?
mygosia napisał/a:Muszę z przykrością stwierdzić, że w dzisiejszych czasach słowo honoru, to tylko pusty frazes.
guerilla napisał/a:w polsce od dobrych 300 lat słowo honoru nic nie znaczy.
guerilla napisał/a:w polsce od dobrych 300 lat słowo honoru nic nie znaczy. o ile kiedykolwiek coś znaczyło,
literatura piękna i wspomnienia lubią gloryfikować dawne czasy,
guerilla napisał/a:co innego na przykład w kulturze żydowskiej (ogólnie pojmowanej) - czytałem ostatnio że w nowym jorku w zagłębiu diamentowym (nie mam pojęcia gdzie to jest) , gdzie się handluje diamentami, żydzi przynoszą worek diamentów, dają kupcowi i mówią - obejrzyj, a jutro powiesz czy kupujesz :)) (oczywiście żydowskiemu kupcowi)
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
dan napisał/a:PiotrR napisał/a:A co to ma do rzeczy?
Nic, z ciekawosci pytalem, ale to chyba malo dyskretne pytanie
Kasuje
guerilla napisał/a:a chrześcijanie mają gorzej, bo dotyczy to wszystkich ludzi wszystkich wyznań. może dlatego jest nie przestrzegane
guerilla napisał/a:ale właśnie piszę pracę licencjacką o żydach, a 15 lutego jadę do izraela badania (a raczej zdjęcia:)) ) ,i jestem mocno w temacie teraz ..
pozdrawiam,
dzerrry
Nie wywyższam, co za pomysł!dzerry napisał/a:twoj ton, moze niektorych sklonic do przekonania, ze sie wywyzszasz.
Ż jest P... p.
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
lipalipski napisał/a:guerilla napisał/a:a chrześcijanie mają gorzej, bo dotyczy to wszystkich ludzi wszystkich wyznań. może dlatego jest nie przestrzegane
Chrześcijanie mają gorzej, bo nieprawidłowo interpretują stary testament, a poza tym wspólnota wiary nie jest dla nich tak znacząca, jak dla Żydów.
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2