Łukaszzz  Dołączył: 15 Wrz 2007
Krzysztof napisał/a:
M_O_R_I, masz ładny avatar ;-)

A dziękuję dziękuję...

Tylko nie wiem co to za głupi zwyczaj że kasują z podpisu rysunki.

Osobiście zajmuję się tworzeniem i administrowaniem stron www i for dużo większych niż to i odkąd żyję i chodzę po ne(świe)cie takiego KURIOZUM i PRIKAZU nie słyszałem
że ma być tylko tekst !!!!!!! Nie bądźmy średniowieczni, po to phpBB ma opcję podpisu żeby wstawiać co się podoba jego userom. Dobrze że jeszcze avatarów nie zabroniliście wstawiać.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
M_O_R_I, wstaw sobie kurna jeszcze biegające pieski :evil: Litości, forum jest do czytania i wymiany myśli i spostrzeżeń. I trochę szacunku do zasad miejsca, z którego gościny korzystasz. Nie musisz się z nimi w 100% zgadzać, żeby ich przestrzegać.
M_O_R_I napisał/a:
Ma być K100D przedstawione graficznie zamiast słowa pisanego, taki był zamysł i tak będzie.

Żebyś się nie zdziwił.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
M_O_R_I, wstaw sobie kurna jeszcze biegające pieski :evil: Litości, forum jest do czytania i wymiany myśli i spostrzeżeń. I trochę szacunku do zasad miejsca, z którego gościny korzystasz. Nie musisz się z nimi w 100% zgadzać, żeby ich przestrzegać.
.

e, tam,wystarczy Ad-blockiem wywalać takie rzeczy sobie.ja usuwam też avatary które mnie denerwują :)

bEEf napisał/a:
Litości, forum jest do czytania i wymiany myśli i spostrzeżeń. I trochę szacunku do zasad miejsca, z którego gościny korzystasz. Nie musisz się z nimi w 100% zgadzać, żeby ich przestrzegać.

Nie dopatrzyłem się żadnego regulaminu na tym forum więc uznaję że mogę wstawiać co chcę.
Zróbcie regulamin, podepnijcie w każdy wątek to ludzie będą wiedzieli jakie obrazki wstawiać i jak ma wyglądać profil. Każde forum ma takie coś jak regulamin i znajduje się w każdym podforum.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
M_O_R_I napisał/a:
i odkąd żyję i chodzę po ne(świe)cie takiego KURIOZUM i PRIKAZU nie słyszałem że ma być tylko tekst !!!!!!!

Kiedyś musi być pierwszy raz. Nadziwiłeś się? Teraz się dostosuj.

M_O_R_I napisał/a:
Zorzyk daj na luz i nie proś mnie żebym "doinstalował" do tego forum swoj skrypt który będzie po każdej Twojej zmianie w moim Profilu nadal mi podmieniał Podpis na "mój" z obrazkiem :]

No, no, no... user na wojnie z modami. Ciekawe, jak długo byśmy Cię tu nie zobaczyli.

Cytat
No, no, no... user na wojnie z modami. Ciekawe, jak długo byśmy Cię tu nie zobaczyli.

Nie będę z nikim wojował bo nie po to to forum jest. Zresztą mam łagodny charakter i każdego tutaj lubię po kolei jak leci :-B

Dobra widzę że bojowo nastawieni za kilka pixeli szerokości i wysokosci w podpisie, zmieniam na tekst. Nie będę złośliwy..... :-B

------------------------------------------
Swoją drogą widzę takie luki w tym phpBB że wywalenie tego forum bezpowrotnie w kosmos zajęłoby mi góra 3 min. bez praw admina.... bo sam bym sobie je nadał :) Robiliście admini uaktualnienie phpBB... chyba nie. Radzę zrobic.... bo jeszcze jakiś wyznawca innej marki puszek się przypatoczy i sobie wymyśli żeby Pentaxiarzy wkurzyć :/

M_O_R_I, moim zdaniem przeszkadza i psuje czytelność podziału na posty, choć doceniam pomysłowość. A to, że silnik umożliwia...
takie pisanie też umożliwia
NIE MÓWIĄC O PROZAICZNYM PRZYCISKU CAPS LOCK, KTÓRY MOŻNA WCISNĄĆ ZAWSZE, A PRZYZNASZ, ŻE CHYBA NIE MA WIELE RZECZY BARDZIEJ WKURZAJĄCYCH OD TAKIEGO KRZYKU!!!!

Mam nadzieję, że wystarczająco obrazowo przedstawiłem swój punkt widzenia ;-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
M_O_R_I, widzisz? Od razu lepiej. :-B

M_O_R_I napisał/a:
Nie dopatrzyłem się żadnego regulaminu na tym forum więc uznaję że mogę wstawiać co chcę. Zróbcie regulamin, podepnijcie w każdy wątek to ludzie będą wiedzieli jakie obrazki wstawiać i jak ma wyglądać profil. Każde forum ma takie coś jak regulamin i znajduje się w każdym podforum.

Na tym forum, na wzór anglosaski, obowiązuje konstytucja rozproszona. Regulaminy pisane, jak ten w giełdzie oraz zbiór niepisanych praw, łamanie których powoduje zwrócenie uwagi i prośba o zaprzestanie tegoż. Na przykład zasada, że nie dyskutujemy o polityce i religii. Albo, że jpegi w podpisie mogą mieć Ci, którzy mają bogaty zbiór sprzętu i inaczej się nie zmieszczą (wide zy).

P.S.
M_O_R_I napisał/a:
Ludzie opanujcie się. Wstawię do podpisu to co mi się podoba...

słabo to współbrzmiało z
M_O_R_I napisał/a:
Nie będę z nikim wojował bo nie po to to forum jest. Zresztą mam łagodny charakter i każdego tutaj lubię po kolei jak leci :-B

:mrgreen: :mrgreen: Ale dajmy sobie z tym spokój.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
o M_O_R_I, jak się znasz na phpBB to mam do Ciebie wielką prośbę!!! (to jest offtopowe - przy okazji)

Proszę Cię, poradź moderatorom / adminom tego forum, jak je usprawnić, żeby przy każdym wielowątkowym wątku na dole pojawiło się "Przejdź do strony 1 >> 2 >> 3 >> ...." etc...

Mam przeglądarkę Safari 3.0.4, system Mac OS X 10.4.11 i przyznam, że brak tej opcji praktycznie uniemożliwia dostanie się do wielowątkowych postów...

Problem już poruszałem...

Samp napisał/a:
Proszę Cię, poradź moderatorom / adminom tego forum, jak je usprawnić, żeby przy każdym wielowątkowym wątku na dole pojawiło się "Przejdź do strony 1 >> 2 >> 3 >> ...." etc...

Hm, ale to jest, przynajmniej w IE...

OT

Samp, przeslij mi screena na PW jak wyświetla się to forum u Ciebie w przeglądarce na Mac'u. Zobaczymy czy da się to dostosować do Twojej przeglądarki nie psując niczego w wyświetlaniu na pozostałych... :mrgreen: Taki żarcik okazjonalny.
Swoją drogą wiem że nie pod każdą przeglądarką było testowane phpBB co przyznał już dawno sam główny modyfikator tej wersji 'Przemo'. Możliwe że były jakieś konflikty skryptu.
Postawię podobne forum na swoim serwerze i postaram się w miarę szybko rozwiązać ten problem.

bEEf napisał/a:
Hm, ale to jest, przynajmniej w IE...

Nie każdy używa IE. I odradzam tą przeglądarkę... Polecam Firefox, Operę i podobne klony.
IE to dno dna w opinii wieeeeeeeelu informatyków, studentów, wykładowców UW...
Safari to pochodna Opery ale w fazie testów dla WIN i ciągle udoskonalana. W MAcach siedzi od dawna.
Zapewne zastosowano tam unikalny skrypt wyświetlania stron przez co dużo szybciej niż zwykła Opera pozwala wyświetlać ich zawartość. Zobaczymy z czym to się jje...

OFF TOPIC poszedł na szaro w moich postach.

Wracajmy do wątku o K20D...

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Poszło PW.

Masz nieaktualne info - od wersji 3 Safari jest już na Windows http://www.apple.com/safari/download/.

Aaaa, fakt - dla Win jest wciąż beta...

Używałem Opery, Firefoxa, IE, Mozilli i przyznam że to (przynajmniej w wersji Mac) chyba najprzyjemniejsza przeglądareczka...

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
M_O_R_I napisał/a:
Tylko nie wiem co to za głupi zwyczaj że kasują z podpisu rysunki.

Osobiście zajmuję się tworzeniem i administrowaniem stron www i for dużo większych niż to i odkąd żyję i chodzę po ne(świe)cie takiego KURIOZUM i PRIKAZU nie słyszałem
że ma być tylko tekst !!!!!!! Nie bądźmy średniowieczni, po to phpBB ma opcję podpisu żeby wstawiać co się podoba jego userom. Dobrze że jeszcze avatarów nie zabroniliście wstawiać.

Ostrzegam Cię publicznie, ze naruszasz zasady:

1. podpisy (i awatary) mają swoje obostrzenia na tym Forum.
2. używanie kolorowania tekstów w wiadomościach (tak jak Ty to robisz) jest nieakceptowane - za wyjątkiem wyjątkowych sytuacji.

Zwyczaje te są stosowane na naszym Forum odkąd ono istnieje.
Nalegam, abyś się do nich dostosował.

[ Dodano: 2008-01-29, 09:15 ]
Samp, ta sama uwaga do Ciebie: nie koloruj tekstów wiadomości.

[ Dodano: 2008-01-29, 09:20 ]
Samp napisał/a:
Proszę Cię, poradź moderatorom / adminom tego forum

Zwracanie się w ten sposób do dowolnej osoby jest aroganckie.

Moderatorzy czytają wiadomości, ponieważ Forum jest moderowane.
Jeżeli masz jakieś uwagi dodziałania Forum napisz to w odpowiednim wątku lub na PW.

sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Samp napisał/a:
Mam przeglądarkę Safari 3.0.4, system Mac OS X 10.4.11 i przyznam, że brak tej opcji praktycznie uniemożliwia dostanie się do wielowątkowych postów...

Problem już poruszałem...

Zapomnij, zbyt duzo zamieszania, zeby warto bylo poprawiac. Ja na Macu uzywam Camino, czyli przegladarki opartej na engine ostatniego Firefoxa, ale mocno zintegrowanej z OSXem. Nie jest idealna, nie ma niektorych bajerow Safari, ale ze wzgledu na forum uzywam jej jako domyslnej... Jesli nie probowales, to polecam, w obecnej wersji jest juz calkiem dopracowana przegladarka i UI jest "Macowe":
http://caminobrowser.org/

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
M_O_R_I, - kompletnie nie znam sie na tych php , serwerach itd. itp. ale wiem ze JEST jakis problem z wydajnoscia serwera na ktorym siediz to forum....A jezeli jest problem z wydajnoscia to ograniczamy do minimum "dodatki" - jezeli tego nie rozumiesz to nie wiem jak inaczej to wytlumaczyc ci.... (jezeli kwestia "zasad" jest dla ciebie jakos nie do zaakceptowania)
MAlo tego byla Na PPD zrzuta na cos tam i nadal nie ma zmian......znowu coraz czesciej pojawia sie 503 error cos tam...
Tak narazie jest wiec szanujmy to co mamy Ok?!
Jezeli trzeba cos uaktualnic to daj znac np.trefowi - on przynajmniej bedzie raczej wiedzial o czym rozmawiacie... :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Jeśli chodzi o obrazki z podpisach i animowane avatary, to były odrzucone nie tylko ze względu na ich wielkość i mulenie się forum, tylko o estetykę.
Było głosowanie i odrzucono te propozycje większością głosów.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Krzysztof napisał/a:
Przykłady zastosowania DRO w Sony A700. W obydwu fotkach parametry naświetlania identyczne. JPEGi z aparatu, zmniejszone.

Fajnie to wygląda, ale na miniaturkach (ok.1000px dłuższego boku do chyba downsampling 4x?). Bawiłem się przed chwilą z trudniejszymi scenkami w RT i szumy jednak wyłażą. Nawet bez wyostrzania i z włączonym odszumianiem. :(
Ciekawe jak to wygląda prosto z aparatu?

[ Dodano: 2008-01-29, 10:14 ]
A tak mi to wyszło (zdjęcia z drzewami):
http://picasaweb.google.com/pawel79w/HDR

Zdjęcia pomniejszone do rozmiarów monitora 1200px poziome i 950px pionowe, oraz przykłady oryginalnych plików.

[ Dodano: 2008-01-29, 10:16 ]
Fafniak napisał/a:
ale wiem ze JEST jakis problem z wydajnoscia serwera na ktorym siediz to forum

Czy podlinkowanie avatara z własnej strony zmniejszy obciążenie forum? Jeśli tak, to ja już przerzucam avatara na swoją stronę i daję jedynie link.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
Jeżeli masz jakieś uwagi dodziałania Forum napisz to w odpowiednim wątku lub na PW.

tia. Zorz, daj spokoj. Powiedz mi, jaki masz relany wplyw na ksztalt forum? Mozesz co najwyzej pokasowac jakies watki, ale do koda sie nie dostaniesz, prawda? To jest farsa - bardzo przykra, niestety. Piotr olewa nas wszystkich cieplym moczem, a my mowimy
Cytat
szanujmy to co mamy
, no bo jakie mamy wyjscie, tak? :roll:
I zaraz moj post poleci... :evilsmile:

Rafał Czarny  Dołączył: 12 Sie 2006
M_O_R_I napisał/a:

że ma być tylko tekst !!!!!!!
Nie bądźmy średniowieczni.

To samo jest na forum Olympusa. I bardzo dobrze. Jeśli zajmujesz się tworzeniem stron www i nie przeszkadzają ci na forach biegające, mrugające, tryskające, strzelające, pierdzące grafiki, to raczej nie chciałbym oglądać stron tworzonych przez Ciebie.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
- Temat obrazków w podpisach uważam za zamknięty.
- Temat Safari raczej też z wiadomych tylko mi względów. No, alkosowi też.
- Inne tematy poruszane przy okazji powyższych postów przemilczę. Nie ze złośliwości, nie z uszczypliwości, nie z powodu chowania łba w piasek. Po prostu mam pewne przemyslenia dzięki Wam, które zapewne wpłyną pozytywnie na całokształt. :-D

W każdym razie dzięki.

[ Dodano: 2008-01-29, 13:25 ]
Był temat stopek kiedyś - LiNK.
Potem połączę te dwa wątki. Póki co wydzieliłem te posty z kątku o K20D, żeby tam nie OTować.

Skocz do: