Chciałbym, aby PPD odbyło się:
16-18.V 2008
47% Complete
37 (47%)
30.V-1.VI 2008
15% Complete
12 (15%)
jest mi to obojętne - oba terminy pasują jednakowo
37% Complete
29 (37%)

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
mygosia napisał/a:
Wprowadzam napięcie ;-)

Potrząsnęło mną :-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
mygosia Ty Hitchcocku ;-)

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Delikatnie powiedziane Ty Hitchcoku :mrgreen: Ty, Mygosia chcesz doprowadzic do ruiny serca :-P Powiedzze wreszcie o co chodzi?!?!?!?!!?!!?

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
mygosia, jaki voltaż ma to napięcie?

A tak gwoli tematu, jaki w koncu termin? Chcialbym wiedziec, zeby moc zaplanowac przyjazd do Mojej Ukochanej Polski i poswieciic conajmniej dwa dni na PPD. Bo jeden dzien musze poswiecic na wypicie z Wami sake ktore ( passkudtzwo :-P ) przywioze. Ewentualnie zrobic Wam przynajmniej po jednym sushi, nie wiem ile osob bedzie, tez chcialbym wiedziec. :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
PiotrB., termin jest taki, jaki wynika z ankiety - 16-18 maja.

Na sushi jestem chętna :-)

sebostek  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
wypicie z Wami sake

świetnie, Piotr takiej literatury chyba jeszcze nie było jak możesz to kilka "tomów" zabierz ;)

Ok, jeden "tom" to moze byc 1,8 litra buteleczki. Mygosia, wiem ze bedziesz organizatorka tej calej imprzezy, ciesze sie :mrgreen: . Chccialbym wiedziec przed przed przyjazdem do Polski ile osob bedzei, zeby kupic odpowiednia ilosc ryzu do sushi. :mrgreen:

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
sebostek, o to się zapowiada ciekawy wieczór czytelniczy - też mam w planach parę ciekawych lektur w ramach integracji Pentax@Pl :)

PiotrB., o na dobre sushi to ja się piszę ;)
:-B :-B :-B

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Chccialbym wiedziec przed przed przyjazdem do Polski ile osob bedzei, zeby kupic odpowiednia ilosc ryzu do sushi.

może być ciężko - nie ma takich dużych wiader 8-)

PiotrB. napisał/a:
Chccialbym wiedziec przed przed przyjazdem do Polski ile osob bedzei, zeby kupic odpowiednia ilosc ryzu do sushi.
brzmi sssssmakowicie :-)

sołtys napisał/a:
może być ciężko - nie ma takich dużych wiader 8-)
e tam zawsze może przywieść kilka :-D

Hahahaaha, na sushi potrzebuje 10 gram ryzu na 1 sztuke, wiec jakjak bedzie np. 50 osob to tylko 500gram!!Najwazniejsze to skladniki do niego , takie jak wasabi wakame, itp. chcialbym zobaczyc zawodnika ktory lubi chrzan, zeby zjadl choc 1/10 porcji ( wasabi)polskiego chrzanu!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
takie jak wasabi
Dobra rzecz, mniam mniam.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
napięcie wprowadzone przez mygosię
apetyt pobudzony przez Piotra B.

i mam czekać do maja, ech ;-)

Argawen, napewno? Moze jak jadles w Polsce, to sa slabiutkie, wierz mi, jestem mocnym zawodnikiem w jedzeniu ostrych rzeczy, jem bez problemu jalapeno nr 8!! ale wasabi czyste prawdziwe..... to....... naprawde wyzwanie. Mowie o ilosci ktora bierze sie do sushi, to jescze mozna przezyc, ale jak wezmiesz tylko 1/10 lyzeczki wasabi, to...... polski czhrzan najmocniejszy, to jest pikus. Wierz mi.

PiotrB. napisał/a:
wasabi wakame, itp. chcialbym zobaczyc zawodnika ktory lubi chrzan, zeby zjadl choc 1/10 porcji ( wasabi)polskiego chrzanu!!!! :mrgreen:
OK zgłaszam się :-P

PiotrB. napisał/a:
1 sztuke
e tam jedną :-P

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Moze jak jadles w Polsce, to sa slabiutkie
PiotrB. napisał/a:
ale wasabi czyste prawdziwe..... to....... naprawde wyzwanie
Nie, nie. Samego nie jadłem, to był tylko dodatek do potraw. Ale bardzo głęboko zapadł w pamięć :mrgreen: .

Żaba napisał/a:
PiotrB. napisał/a:
wasabi wakame, itp. chcialbym zobaczyc zawodnika ktory lubi chrzan, zeby zjadl choc 1/10 porcji ( wasabi)polskiego chrzanu!!!! :mrgreen:

PiotrB. napisał/a:
1 sztuke

Ok, Trzymam Ciebie za slowo, jesli chodzi o degustacje, natomiast codo ilosci sushi, to moze bedzie wiecej, nie wiem ile osob bedzie, wiec rozumiesz, troche roboty bedzie. Chyba ze ktos pomoze :-P

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
PiotrB. napisał/a:
Żaba napisał/a:
PiotrB. napisał/a:

PiotrB. napisał/a:
1 sztuke

Ok, Trzymam Ciebie za slowo...

Ja to muszę zobaczyć... :mrgreen: :lol:

PiotrB. napisał/a:
Chyba ze ktos pomoze :-P
do pomocy chętny. Lubię sushi :-D

Co do wasabi już jadłem, fąfel z Japonii przywiózł, szkoda, że w PL nie do kupienia. Tylko takie w proszku do rozrabiania z wodą, ale słabiuśkie :evilsmile: HHHHHHHHHHHHHHHHHH

Skocz do: