Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
CytatSensor • 14.2 million effective pixels
czyli, że nasz szybsiejszy. CiekaweCytatContinuous (C) mode: approx. 2.0 frames per second
CytatImage parameters • Preset modes: Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Night view, Sunset, B&W, Adobe RGB (All others are sRGB)
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:główny konkurent
Żaba napisał/a:nasz szybsiejszy
Żaba, mogę o coś spytać? Pod prysznic chodzisz z linijką?Żaba napisał/a:Nasza przewaga
Yashica Mat124, Canon 100d
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Ale ja nie.Żaba napisał/a:ja sobie żartuję
Żaba napisał/a:Rozumiem że A350 to będzie główny konkurent Pentaxa k20d.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
jedyne istotne jak dla mnie to mniejszy wizjer. Ciekawe z jakiego powodu pamiętam, że a100 miała całkiem przyjemny wizjer (chyba że się mylę). IMHO ruchomy LCD to wielka zaleta. Bardzo mi się ten aparat podoba, ale nowa grzechotka mnie zszokowała 800$ i światło 4.5-5.6. Z jednej strony na pewno świetne wykonanie i jakość ale ciemne straszliwie. Ciekawa polityka .sylwiusz napisał/a:jedno pokretlo sterujace, wizjer lustrzany z powiekszeniem zaledwie 0.74x, brak uszczelnien, bufor dla 6 RAWow
Żaba napisał/a:Bardzo mi się ten aparat podoba, ale nowa grzechotka mnie zszokowała 800$ i światło 4.5-5.6. Z jednej strony na pewno świetne wykonanie i jakość ale ciemne straszliwie. Ciekawa polityka .
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
D300, N 24-70/2.8, N 105/2.8, SB 800...gdzieś tam dalej Sony..
Żaba napisał/a:A jednak są aparaty z LV CCD
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
czyli pewne ograniczenia są ciekawe czy w recenzjach ktoś o tym wspomni. Do macro takie ograniczenie to spory minus. Mam nadzieję że LV sam wyłącza się po tych 5 min i że nie ma ryzyka zapomnę=zepsuję.MiQ27 napisał/a:I zdaje się piszą w instrukcjach, żeby nie włączać LV na dłużej niż 5 minut, bo się matryca zanadto grzeje.
MiQ27 napisał/a:Żaba napisał/a:A jednak są aparaty z LV CCD
I zdaje się piszą w instrukcjach, żeby nie włączać LV na dłużej niż 5 minut, bo się matryca zanadto grzeje. Tak więc pewne można, tylko z ograniczeniami.
Pozdrawiam
O widzisz wyrwiflak cenna informacja dzięki Ci za nią.wyrwiflak napisał/a:Do LV jest osobna matryca wielkości raczej bliższa tym kompaktowym
my tu o k200d nie o k20dwyrwiflak napisał/a:Konkurentem K20D jest raczej A700
raczej k100d superwyrwiflak napisał/a:W sumie mądrym posunięciem mogłoby być zachowanie K100d w produkcji jako komplenty low-end i najtańszą puszkę entry
wyrwiflak napisał/a:Do LV jest osobna matryca wielkości raczej bliższa tym kompaktowym
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach