Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:WB dla żarowego (chyba) u żadnego producenta nie działa dobrze - a już w szczególności, gdy działasz na Auto WB. Są dwa wyjścia:
1. ustawienie recznie WB na żarowe
2. ustawienie CUSTOM wg wzorca białego/szarego w zastanym świetle (tu musisz siegnąć do instrukcji, jest szczegółowy opis jak to zrobić).
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Tak właśnie.Gwiazdor napisał/a:Ustawianie ostrości nie jest konieczne dla pomiaru bieli.
Ż jest P... p.
Cytat"No ale coż z tego a mam pierwsze doświadczenia z tak dużym iso że i tak szybkości migawki dla poprawnego naświetlenia nie są zbyt okazałe dla wysokich iso. W świetle mieszkalnym dla przesłony 3,5 szybkość 1/20 dla 3200."
Cytatz obecnie wystawianych na allegro obiektywów Pentaxa w zakresie 70-200 to które byście polecili a może coś na m42 .
Ewentualnie jakiś inny obiektyw o jeszcze większej ogniskowej
CytatAcha mam pytanie przy dzisiejszej pogodzie na zewnątrz efektem wejścia do budynku oprócz upadku aparatu był także zaparowany obiektyw. Czy bezpieczne jest włączenie aparatu i robienie fotek w koncu dziś nie było zbyt zimno parę stopni na plusie.
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:Polecam po przyjściu z dworu, wsadzić na jakieś 15 minut aparat do woreczka foliowego
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Ż jest P... p.
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
lux napisał/a:niestety nic to nie daje manualne ustawienie WB zawsze w dominatę niebieskości.
Serioza
K200D
serioza napisał/a:o ile się orientuję ich produkt w PL nie jest zbyt dostępny - chyba z uwagi na cenę.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:od 2000 do ponad 4000 zdjec
marucha napisał/a:Tok'Ra napisał/a:od 2000 do ponad 4000 zdjec
JPG czy RAW?
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
lux napisał/a:jeśli dobrze zrozumiałem należy zablokować popychacz bo ten obiektyw
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron