lux napisał/a:Mam pytanie czy wartość przesłony jeśli zablokuje ten popychacz powinna się wyświetlać w aparacie
czyli znowu popychacz ci został...???CytatDodatkowa trudnośc to to że narazie stosuje go z konwerterem x2 który ma popychacz przesłony
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
gebi napisał/a:Pełen komfort pracy z wbudowaną lampą uzyskasz korzystając z obiektywów bagnetowych z pozycją A, ewentualnie dokupując lampę zewnętrzną pracującą w TTL-u (nie P-TTL-u) do pracy z obiektywami bez styków.
przecież obojętnie ile jeszcze pierścieni, przedłużaczy, mieszków, konwerterów dołączysz to i tak na końcu wkręcanym do aparatu możesz mieć jedynie popychacz, który nie niesie dla aparatu zadnych danych i z aparatu do obiektywu takie dane się nie przeniosą . tak zresztą jak napisałemCytatz tym konwerterem też mogę zmieniać przesłonę w obiektywie.
Cytatczyli znowu popychacz ci został...???
piszę, sam to potwierdziłeśCytatmusiałem go sam wyszukać
, więc jak słodkie będzie poszukiwanie.... mniam , mniam.Cytatlepiej samemu poszukać