CytatThomFoto, widziałeś kiedyś atakującą żabę?
cenzura, cenzura, cenzura
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
cenzura, cenzura, cenzura
bEEf napisał/a:Na pewno stać Cię na d3, skoro tak jęczysz o tym FF - kupuj, nie czekaj, szkoda życia. Do wzięcia od ręki.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Alek napisał/a:Nikogo nie porownuje do glupcow i daleki jestem od tego.
Nikogo rowniez nie chce przekonac do wlasnych opini ale jedynie wyrazam swoje zdanie. Czy wiekszosc ma racje.....?Nie zawsze a czesto nie...
CytatZ lupa nie tak czesto ale juz nie wydala 6M dawno przy takim formacie,
Cytatkwestia oczekiwań itd.
CytatGdyby tak bylo jak piszesz, to nie bardzo widze powod do kupowania czegos ponad 6M.
Cytatdziś 6M to zart,
Cytatdobry skan małego obrazka jest lepszy. Nie ta rozdzielczość itd.
CytatTo mnie zalamuje to co piszesz o 6M..
CytatOT Widziałem ceny nowego Sony A 350, 2700zl w Polsce, 14.2M, ciekawe kto kupi Pentaxa K200d z 10M CCD za taka sama cene....
Alek napisał/a:Prawda jest tak ze Samsung zalegaly w skleapch, o ile wiem to ludzie woleli dolozyc do Pentaxa zamiast klona....
myślę że sam Pentax jak i każda inna firma zdecydowanie wie lepiej co ma i jak robić, niż My tutaj wszyscy razem wzięci. Również upieranie się że takie (np FF) czy inne rozwiązanie ma przyszłość a może się okazać że za jakiś czas będzie matryca 1/2 FF albo i mniejsza i wcale nie będzie gorsza od pełnej.ThomFoto napisał/a:trochę niestety nam sie PEntax pogubił w tym wszystkim
pozdrawiam Stach /predoo/
predoo napisał/a:1/2 FF albo i mniejsza i wcale nie będzie gorsza od pełnej.
skwara napisał/a:predoo napisał/a:
1/2 FF albo i mniejsza i wcale nie będzie gorsza od pełnej.
Może tak być, tylko pytanie co z obiektywami.
pozdrawiam Stach /predoo/
bEEf napisał/a:ThomFoto, Przecież Sylwiusz pisał - nie będzie FF, nie będzie 35MPix, nic nie będzie.
a ja durny myslałem, że chodzio o robienie zdjęć, a tu najwazniejsze jest czy mam aparat największej i najpopularniejszej firmyolaf napisał/a:Chodzi tylko o to, zeby Pentax/Samsung poprzez swoje specyficzne marketingowe podejscie nie zamkneli sie na stale w roli niszowego producenta, bijacego sie z Olympusem/Matsuhita jak korzystniej podzielic 5% pozostalego rynku. A jedynym sukcesem nie pozostawalo przeskoczenie z 5 na 4 miejsce wsrod producentow DSLRow.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:a ja durny myslałem, że chodzio o robienie zdjęć, a tu najwazniejsze jest czy mam aparat największej i najpopularniejszej firmy
gin z tonikiem napisał/a:Cytat z Optyczne.pl - "Po przeciętnych premierach Canona i Nikona, to Pentax wyrasta na potentata, który na tegorocznych targach PMA zaprezentował najwięcej ciekawych produktów." Jak widać nie wszyscy widzą rynkową mizerię Pentax'a .
szczypiorrr napisał/a:Melchior napisał/a:W lutowym Digital Foto Video jest opis K20D i prezentacja K200D. Chyba po raz pierwszy w polskiej prasie...
...ale po przeczytaniu artykułu odniosłem wrażenie, że k20 został przez redaktorów przyjęty dość chłodno - bez entuzjazmu, jak np. C 450d
No i wyszło szydło z worka... wg redaktorów 14,6 Mpix to sztucznie nadmuchana rozdzielczość
Żaba napisał/a:a ja durny myslałem, że chodzio o robienie zdjęć, a tu najwazniejsze jest czy mam aparat największej i najpopularniejszej firmyolaf napisał/a:Chodzi tylko o to, zeby Pentax/Samsung poprzez swoje specyficzne marketingowe podejscie nie zamkneli sie na stale w roli niszowego producenta, bijacego sie z Olympusem/Matsuhita jak korzystniej podzielic 5% pozostalego rynku. A jedynym sukcesem nie pozostawalo przeskoczenie z 5 na 4 miejsce wsrod producentow DSLRow.
CytatJak widać nie wszyscy widzą tą rynkową mizerię Pentax'a
Cytathola, hola, po co mam wydawac po 500-1000$ na lepsze szkla, skoro za 2-3 lata bede je musial sprzedac bo przechodze do systemu ktory juz (wtedy) oferuje 35mm, albo bede je musial sprzedac i kupic kolejny komplet DFA bo Pentax/Samsung jednak powie: surprise mamy FF
olaf napisał/a:Chodzi tylko o to, zeby Pentax/Samsung poprzez swoje specyficzne marketingowe podejscie nie zamkneli sie na stale w roli niszowego producenta...
k-x s17-70 s70-200
olaf napisał/a:Jak widac nie wszyscy widza rynkowa mizerie Canona, a dominacje Pentaxa ;)
gin z tonikiem napisał/a:Sam mam Sony z obiektywem Zeiss'a - kamerę
gin z tonikiem napisał/a:olaf napisał/a:Jak widac nie wszyscy widza rynkowa mizerie Canona, a dominacje Pentaxa ;)
Litości!
Cytat
Pentax nie jest liderem na rynku foto już od wielu lat. Chyba nikt nie oczekuje, że prześcignie Canona albo Nikona. Sony próbuje włączyć się do walki o prymat? Bardzo dobrze, choć na rynku sprzętu dla profesjonalistów będzie mieć bardzo trudno. Sam mam Sony z obiektywem Zeiss'a - kamerę
lsnk napisał/a:
olaf napisał/a:Chodzi tylko o to, zeby Pentax/Samsung poprzez swoje specyficzne marketingowe podejscie nie zamkneli sie na stale w roli niszowego producenta...
bEEf napisał/a:
Cytathola, hola, po co mam wydawac po 500-1000$ na lepsze szkla, skoro za 2-3 lata bede je musial sprzedac bo przechodze do systemu ktory juz (wtedy) oferuje 35mm, albo bede je musial sprzedac i kupic kolejny komplet DFA bo Pentax/Samsung jednak powie: surprise mamy FF
Poczytaj sobie o d3 i zobacz, jak tam jest to rozwiązane. Bo do Nikona też naprodukowano szkieł niepełnoklatkowych.