Dołączył: 08 Lut 2008"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
                Dołączył: 08 Lut 2008Sebastiano napisał/a:Dzieki Piotrze za niezwykle konkretny i "skuteczny" wykład!
Podsumowując (teraz ocenisz poziom mojej umiejętności uczenia się i kojarzenia) parametr ten mogę jedynie sam ustawić np. PS. Czy orientujesz się, czy istanieje mozliwość automatycznego "podbicia" juz na etapie otwarcia zdjęcie w PS (troszkę grzebałem w ustawieniach PS, ale " NA NIC TO" - trza posłuchać MONDżEJRZYCH:):):)
Szacuneczek i pozdrawiam - dziękuje raz jeszcze.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:jak drukujesz- ustawiasz 300 ,wcześniej to nie istotne
Pozdrawiam
6x6  -  24x36  -  FF  -  APS-C - malutki dron
                Dołączył: 08 Lut 2008"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
 )
 )
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Sebastiano, a ja doradzę tak: (w sumie i tak do tego dojdziesz sam)
Olej to. Zupełnie. Nic nie ustawiaj. Bo cokolwiek ustawisz w polu "dpi", lab to i tak oleje. Można się bawić w skalowanie itd, ale to dobra zabawa, jak chcesz stracić bezowocnie trochę czasu - efekt na odbitce będzie zerowy i nie daj sobie wmówić, że będzie inaczej.
 99.99% osób oddających foty do labu nie potrzebuje takich kombinacji i stracą czas przystosowując "co do milimetra" swoje kadry, z czego potem maszyna i tak utnie 2%, bo tak ma. Jak kolega będzie chciał zrobić plakat, to się zainteresuje tematem.
  99.99% osób oddających foty do labu nie potrzebuje takich kombinacji i stracą czas przystosowując "co do milimetra" swoje kadry, z czego potem maszyna i tak utnie 2%, bo tak ma. Jak kolega będzie chciał zrobić plakat, to się zainteresuje tematem.Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
- w dobrej firmie to zadzwonia zebys ie spytac jak maja drukowac...guerilla napisał/a:zwłaszcza, że doświadczenie wydrukowe się przydaje, zrobi kolega kiedyś jakiś plakat czy ulotkę i puści to w 72 dpi i będzie zmarnowany pieniądz.

http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki 
http://www.mojesmoje.pl/index.htm  - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
szkło w połowie pełne
                Dołączył: 21 Sty 2008Fafniak napisał/a:guerilla napisał/a:zwłaszcza, że doświadczenie wydrukowe się przydaje, zrobi kolega kiedyś jakiś plakat czy ulotkę i puści to w 72 dpi i będzie zmarnowany pieniądz.
- w dobrej firmie to zadzwonia zebys ie spytac jak maja drukowac...
incosgnitos napisał/a:Jak nie straci pieniędzy to się nie nauczy :)
 Jestem przez to starszy o jakieś dwa lata.
  Jestem przez to starszy o jakieś dwa lata.Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:milion egzemplarzy z błędem.

Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Jakby to były znaczki pocztowe, to by był rarytas
 Niestety nie były to znaczki, ale jakby co, to mam jeszcze gdzieś jedną kopię tego "ratytasa"
  Niestety nie były to znaczki, ale jakby co, to mam jeszcze gdzieś jedną kopię tego "ratytasa"  
 Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Fafniak napisał/a:- w dobrej firmie to zadzwonia zebys ie spytac jak maja drukowac...