szpajchel napisał/a:Pamiętam, mieliśmy w pracy jakąś starą Yashikę i do tego jakiś zoom, program zielony nakazywał ustawić f 32 na obiektywie (ta wartość była zaznaczona na zielono). Jeśli wyjść z założenia, że program zielony jest dla "zielonych", to mnie to nie dziwi. Pamiętasz, jak ktoś się skarżył (Dancer?), że w labie nie zrobili/nie chcieli zrobić odbitek, bo tło było nieostre
dan napisał/a:MZ-5n i 50/1.4
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Do tego nie trzeba puszki.alkos napisał/a:brakuje mi jednak 1.4 i patrzenia przez obiektyw
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
Co ciekawe, ja właśnie napisałem przez samo "h"Marek napisał/a:abstrahować piszemy przez samo "h" i dlatego zadziałała funkcja sprawdzania i zarazem poprawiania ortografii, jakże pomocna dla wszystkich piszących posty na forum niniejszym
Pytanie tylko dla ilu % potencjalnych klientów (a więc osób, które zarówno chcą, jak i stać ich na taki zakup) będzie to problemem. Pewnie Pentax zrobił podobne badania i wyszły mu jakieś pomijalnie małe liczby. A tak w ogóle, to produkuje się jeszcze jakieś szkła z AFem i pierścieniem ostrości?dan napisał/a:gin z tonikiem napisał/a:No to jest duża szansa, że DA 200/2.8 i DA 300/4 będą pełnoklatkowe
Nawet jesli, to brak pierscienia przyslony wyklucza mozliwosc uzywania ich z body bez sterowania przyslona na pokladzie.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Chyba przysłon?LDevil napisał/a:A tak w ogóle, to produkuje się jeszcze jakieś szkła z AFem i pierścieniem ostrości?
Jarek Dabrowski napisał/a:Chyba przysłon?LDevil napisał/a:A tak w ogóle, to produkuje się jeszcze jakieś szkła z AFem i pierścieniem ostrości?
Oba DFA Macro, FA 35/2, FA 50/1.4, 3 x FA Ltd
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
dan napisał/a:est tu ktos z MZ-5n i 50/1.4 albo 43/1.9 i moglby sprawdzic jak korpus dobiera parametry w trybie auto?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:z1 po wybraniu priorytetu MTF dobieral najjasniejsza mozliwa przeslane przy zachowaniu optymalnych parametrow MTF
l_uka napisał/a:Generalnie w dobrych body jest wybor, jak ma dzialac program: priorytet glebi ostrosci, priorytet czasu, MTF.
K10D | MZ-5n | MZ-M
szpajchel napisał/a:Tymczasem taki Nikon ma to wypisane w wielu sklepach internetowych, że do filmu i DSLR się nadają.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka