Ż jest P... p.
Tak właśnie. Mam takie swoje zdjecie (jeszcze z analoga) ale nie pamiętam jaka była przysłona (pewnie większa niż 16) i śłońce wyszło w postaci małego kółka i promieni rozchodzących się gwiaździście - inna sprawa, że tu by chyba trzeba zrobić kilka ujęć z różną przysłoną i czasem, żeby wybrać najlepsze.Luszaar napisał/a:Tutaj użyta była 16, czyli był jeszcze zapas.
Ż jest P... p.
pozdrawiam,
dzerrry
Cambo
Grzegorz
NEX-5 | SEL-16F28 | SEL-1855 | LMA-PK-EM z Cosiną 100/3.5 Macro oraz Tokiną 75-300/4.5-5.6
(K10,k100,w drodze K5, szkła, błyskotki) + wielki zapał
W dalekich planach - Hasselblad H3D-39
Radości przy tym tyle, że hejRomi napisał/a:poprawianie w programach graficznych. Ja uważam, że takie zabawy niszczą całą radość z wykonania foty
Nigdzie nie jest powiedziane, że fota ma być autentyczna. Fotka ma sie podobać, autorowi w perwszej kolejnościRomi napisał/a:traci ona na autentycznosci.
Ż jest P... p.
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
A jak inaczej zrobisz panorame? Skad sie wzial ten przesad o nieobrabianiu zdjec w programach graficznych? To tak jakby robic zdjecia na negatywach, wsadzac je w ramki i rzucac na sciane. Przeciez lustrzanki cyforwe zdolne do przenoszenia tak duzej dawki informacji o scenie, sa niejako sa stworzone do produkcji plikow wyjsciowych do obrobki!Romi napisał/a:Zastanów sie czy warto bawić się w poprawianie w programach graficznych. Ja uważam, że takie zabawy niszczą całą radość z wykonania foty - traci ona na autentycznosci.
pozdrawiam,
dzerrry