Arti napisał/a:Ja na ten przykład nie biorę zleceń, na których nie zarobię i już.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:dan, ale ja się odowyływałem do mojej konkretnej sytuacji
Pozdrawiam
Arti
A kto tu mowi o wykonaniu odbitki w rozmiarze paszportowym? Chodzi tutaj o przygotowywanie sobie samodzielnie pliku, z ktorego robimy odbitke 9X13 albo 10X15 i nozyczkami wycinamy zdjecia.Arti napisał/a:A podejrzewam, że w ofercie labu nie ma odbitek w rozmiarze paszportowym. Wykonanie zdjęcia, proszę bardzo.
Zeby tego wymagac, musisz to ujac w regulaminie, ktora staje sie czescia umowy cywilno-prawnej, ktora zawierasz w momencie zlozenia/przyjecia zlecenia.Arti napisał/a:nie wpuszczam do baru w trampkach? nie przewożę taksówką rzygających? nie wożę autobusem śmierdzących?
Arti, ale ty nie masz sklepu ani punktu uslugowego. W momencie otwarcia punktu uslugowego z szyldem, adresem i godzinami otwarcia, wchodzisz w zupelnie inna strefe dzialalnosci gospodarczej. Przeciez to musi byc jakos regulowane. Wyobraz sobie sytuacje wsi, gdzie jest jeden sklep.Arti napisał/a:Jak mi nie pasuje termin wyjazdu na zlecenie, to też nie biorę...
pozdrawiam,
dzerrry
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:A kto tu mowi o wykonaniu odbitki w rozmiarze paszportowym?[..]
dzerry napisał/a:Zeby tego wymagac, musisz to ujac w regulaminie, ktora staje sie czescia umowy cywilno-prawnej, ktora zawierasz w momencie zlozenia/przyjecia zlecenia.
dzerry napisał/a:Przeciez to musi byc jakos regulowane.
Pozdrawiam
Arti
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Odmawianie takiej uslugi to zwykle buractwo i tyle.
Pozdrawiam
Arti
dzerry napisał/a:dan,![]()
Musi byc na to jakies Rozporzadzanie Ministra Finansow. Na pewno jest to gdzies uregulowaneg, bo we "Wniosku o rozpoznanie sprawy przed Stałym Polubownym Sądem Konsumenckim" w rubryce "Przedmiot Sporu" jest opcja "Odmowa wykonania usługi".Arti napisał/a:Tylko chciałbym wiedzieć, czy czyste czy przy okazji faktycznie łamie prawo.
pozdrawiam,
dzerrry
Arti napisał/a:dzerry napisał/a:Odmawianie takiej uslugi to zwykle buractwo i tyle.
A tu się zgodzę. Tylko chciałbym wiedzieć, czy czyste czy przy okazji faktycznie łamie prawo.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
K10D, PSE 11
kris81pl napisał/a:Potrzebne były K10D + kit, statywik fomei W-311,biała ściana, prześcieradło, kilka metrów sznurka, krzesło lampka biurkowa i dwie świetlówki energooszczędne filipsa :) legalny studencki fotoszop. No i modelka :) Zdjątka druknąłem w fotodżokerze :)
Pare obiektywow, jakies tam body, filtry i statyw
Zapraszam do galerii: http://picasaweb.google.pl/Mad78s/
Adam Sławomir napisał/a:Najprościej sciągnąć ze strony ministerstwa broszurkę gdzie jest wszystko wyjaśnione. Jest tam też taki jakby szablon jak głowa powinna na zdjęciu się mieścić. Ja to wziąłem jako warstwę w PSie i sobie głowę dopasowałem..
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
K10D, PSE 11
Samp napisał/a:Narzędziem Free Transform?![]()
kris81pl napisał/a::) no tekturka z folią aluminiową to już technologiczne himalaje w porównaniu z prześcieradłem zawieszonym na sznurku :)
Pare obiektywow, jakies tam body, filtry i statyw
Zapraszam do galerii: http://picasaweb.google.pl/Mad78s/