skwara napisał/a:No jakoś nie widze w tym rewelacyjnego pomysłu, tylko normalną rzecz że da się podpiąć różne szkła (APS do puszki FF),
skwara napisał/a:wizjer to mi się zmieniał w kompakcie 15 lat temu przy zmianie ogniskowej (zmiana FF na APS daje podobny efekt).
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
skwara napisał/a:normalną rzecz że da się podpiąć różne szkła (APS do puszki FF)
me super
l_uka napisał/a:
no widzisz - Ty nie widzisz. A Canon jakos na to nie wpadl, ba, zrobil nawet swoim uzytkownikom po zlosci.
l_uka napisał/a:
nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. W D3 wizjer jest zaciemniany (Alkos, jak gadam bzdury, to mnie popraw) - no ramka mu sie robi, a nie powieksza sie do rozmiarow aktualnego cropa (jak to sobie wyobrazasz)
me super
piters1986 napisał/a:jak źle czytam i rozumuje to mnie poprawcie
CytatThe focusing screen also features automatic masking if you attach a DX format lens, a portion of the view is half blacked-out indicating the active sensor area.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
cenzura, cenzura, cenzura
ThomFoto napisał/a:Plotki. prawdopodobnie P przejdzie wogóle tylko na manual. uszczęśliwi rzesze wyznawców stałek z zeszłego wieku. w końcu tradycja zobowiązuje. skoro nie może nawiązać walki o nowoczesność to pora wrócić do historycznych korzeni.![]()
PZ1, KX i kupa szkieł
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
cenzura, cenzura, cenzura
ThomFoto napisał/a:no jak ma być. smutno rozstawać sie z zabawkami. ale co zrobić.