Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Sklep foto
Jest jakiś dobry sklep fotograficzny w Gdańsku? Chciał bym się zaopatrzyć w kilka filmów 120 a w przyszłości może jeszcze odczynniki do ciemni i koreks. Najlepiej by było, jak bym mógł to wszystko załatwić na miejscu, ale jak znacie jakiś sklep internetowy, to też podajcie.

mateo_m  Dołączył: 17 Maj 2007
W Gdańsku to z tego co wiem to juz nie (kiedyś była niezła hurtownia na Czarnym Dworze). Spróbuj po sąsiedzku w Gdyni w MAT, ul. Władysława IV 47, tel. (0-58) 661 15 47
Zawsze mieli spory wybór filmów i chemii. Filmy nadal prowadza a jak z chemia to juz nie wiem, bo przestałem sie w to bawic. Najlepiej zadzwonić.
pzdr
M

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Stachu, jesli zamierzasz dodatkowo kupowac koreks, a pewnie i chemie, to daruj sobie sklepy w Gdansku i od razu uderzaj z masowym zamownieniem do czarno-biale lub poszukaj czegos na allegro. Filmy cz-b w 3miejskich sklepach potrafia byc 3 razy drozsze niz na allegro.

O sklepach netowych wiecej tutaj: http://manufactura.home.pl/p-pl/viewtopic.php?t=87

dz.

PrzemoWu  Dołączył: 07 Paź 2007
ze swojej strony polecam sklepy: http://www.fotograf-sklep.pl/ (filmy) http://fotonegatyw.com.pl/ (filmy + duży wybór chemii) I najlepiej zaopatrz się raz a porządnie :)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Stachu, szkoda, że nie napisałeś wcześniej, byłem dziś na giełdzie, to bym Ci kupił.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
dzerry napisał/a:
Filmy cz-b w 3miejskich sklepach potrafia byc 3 razy drozsze niz na allegro.

Jaj, co Wy za sklepy tam macie! W sklepiku koło mojego domu to ceny są zazwyczaj niższe niż na allegro czy sklepach netowych. Piszę "zazwyczaj", bo porównałem tylko kilka przykładów, co do których znam ceny, bo kupowałem. Wszystko taniej, niż w to co w necie, ale może w innych przypadkach jest inaczej?

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
matb napisał/a:
Jaj, co Wy za sklepy tam macie! W sklepiku koło mojego domu to ceny są zazwyczaj niższe niż na allegro czy sklepach netowych. Piszę "zazwyczaj", bo porównałem tylko kilka przykładów, co do których znam ceny, bo kupowałem. Wszystko taniej, niż w to co w necie, ale może w innych przypadkach jest inaczej?

Pochwal się adresem taniego sklepu, co jakiś bywam we Wrocławiu, mógłbym tam robic zakupy foto

matb napisał/a:
Jaj, co Wy za sklepy tam macie!
To chyba nie tylko w 3miescie tak jest. Standardowa cena na triksa w labie Kodaka to cos kolo 25-29 zl. Ja kiedys kupowalem triksa za 11 zl na allegro. Ceny filmo 120 to juz w ogole sa z kosmosu, bo to przeciez profi.

dz.

TLu, ale na to zadupie to trudno dojechać ;-)
Ale proszę - na placu Daniłowskiego (a może to jest ostatnia chałupa na Kasprowicza?). Taki malutki, niepozorny budyneczek przy przystankach autobusowych. Można przeoczyć, bo dodatkowo jakby w podwórku stoi.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
tref, spoko i dzięki za chęci :-D . Teraz najbardziej rozglądam się za filmami i chyba kupię kilka rolek Fomapan 200 na allegro. Z odczynnikami na razie się wstrzymam. Jak zrobię pierwszą testową rolkę to będę obczajał zabawy ciemniowe u kuzynki. Jakąś tam chemię ma mój brat (od klisz rtg) i myślę, że na początek się nada. A koreks jak dobrze pójdzie to załatwie od taty. Więc zakupów (oprócz filmów) nie będzie (przynajmniej w najbliższych dniach/tygodniach).

A, no i dzięki za listę sklepów :-D .

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
matb, mozesz porownac ceny z tego Twojego sklepu z cenami z www.fotograf-sklep.pl

Ciekaw jestem, czy beda mieli jakis film taniej.

dan, na 100% "u mnie" mają taniej Ilforda Pana 400! Co prawda tylko 0,02 PLN, ale zawsze ;-) Prawdę mówiąc to trochę nie wiem, bo filmów, które ja kupuję to tam nie bardzo mają, a te które są, to ja cen nie znam, bo nie kupuję takich. Zwłaszcza, że ja to biorę np. jakieś lekko nieświeże slajdy za pół ceny.

[ Dodano: 2008-03-31, 18:32 ]
A! Za Kodaka Portre 400 (tylko nie pamiętam czy NC, czy VC) to płaciłem 12zł. Chyba... W każdym razie na bank nie więcej niż 15.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Na naszej dworcowej giełdzie we Wrocławiu jest dosyć spory wybór filmów u jednego Pana. Ostatnio kupiłem tam Kodaka pro BW za 10 zl. Fakt, że trzeba doliczyć 1,9 za wejście :-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
kefa napisał/a:
Ostatnio kupiłem tam Kodaka pro BW za 10 zl

Coś TAKIEGO?
To shit niewart nawet tej ceny.

[ Dodano: 2008-03-31, 18:53 ]
IMHO :mrgreen:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
matb napisał/a:
A! Za Kodaka Portre 400 (tylko nie pamiętam czy NC, czy VC) to płaciłem 12zł. Chyba... W każdym razie na bank nie więcej niż 15.

Jak 12 zl to cena super. Ja dalem na gieldzie 14 i uwazam, ze ten film jest warty kazdej wydanej zlotowki :-D Fantastyczne kolory i ostrosc w porownaniu do Superii X-TRA. Przypomina troche slajd :-) No i w miare latwo sie skanuje (w porownaniu do Fuji NPC...)

Cytat
To shit niewart nawet tej ceny.

Widać każdy musiał kiedyś spróbować :mrgreen:

[ Dodano: 2008-03-31, 19:00 ]
@lipalipski co w takim polecasz mi początkującemu z czarno-białych negatywów? ;-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
kefa napisał/a:
@lipalipski co w takim polecasz mi początkującemu z czarno-białych negatywów? ;-)

W tej samej cenie? FOMAPAN Profi Line.

Z tym, że nie ma filmów dla początkujących, albo nie. Przecież wszystkie działają tak samo. Zaletą tego Kodaka jest proces c-41, więc taniej zwołają na maszynie w LABie. I to wszystko. Popróbujesz i coś sobie znajdziesz fajnego.

kefa, to ten sam. Sklepik ma na Daniłowskiego. I podobno we Warszawie też jakiś, ale nie wiem jaki, nie wiem gdzie, nie wiem za ile. Z filmów BW to dostaniesz u niego Ilforda Pana 400 za 10zł tudziez Maco UP400+ też za dychę. No, chyba że wolisz setki, ale MZ do streetfoto 400 lepsza - łatwiej na hiperfokalną ustawić.

@lipalipski podobna cena mi odpowiada jak dam 2-3 więcej to też będzie ok, najważniejszy jest efekt, ale bez znaczenia jest też proces, oby nie był droższy niż sam film:-D

@matb w jakim procesie należy wołać filmy które wymieniłeś?

Stachu napisał/a:
Z odczynnikami na razie się wstrzymam.
Stachu, wywojke na pare klisz moge Ci spokojnie odlac. Utrwalacz mozesz wziasc od brata ;-)

dz.

Skocz do: