DarW  Dołączył: 27 Gru 2007
Plecak Apollo Dual
Noszę się zamiarem kupna plecaka Apollo Dual.
http://allegro.pl/item314..._wyprzedaz.html
Niestety nie miałem nigdy okazji zobaczyć go osobiście, może ktoś z Was mógłby mi doradzić czy ten plecak jest wart zakupu i jakie jest jego wykonanie.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Tak na 2 miesiące powinien Ci starczyć, jeśli nie będziesz go zbyt intensywnie użytkował. Jak kupowałem Kasetkę, to akurat dokładali go gratis. Byłem z nim na 2 (słownie dwóch) wyjazdach: raz na wieś, raz w ciepłe (ale suche na szczęście) kraje. Szwy puściły w kilku miejscach, m.in zamek zaczął się odpruwać i jedno ramiączko. Aż cud, że mi z pleców nie spadł. No i dwie górne komory połączyły się w jedną. Już teraz wiem, czemu go dawali za free.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Dokładnie. Potwierdzam w całej rozciagłości.

Także dostałem go gratis i rozeszly mi sie raz dwa szwy przy zamku komory. Poza tym jakos bublowato byl chyba zszyty bo górna komora była pochylona w stronę pleców

O jakos tak:
/
| Plecy

Nie wiem czemu byl polecany np w FVD choc akurat nie mam do czasopisma (krajanie w koncu i mialem okazje cos pisac dla wydawnictwa :P )

Tak czy siak beznadziejny plecaczek - jedyna chyba zaleta ze by gratis - gdyby nie to to pogonil bym producenta.

Pozdrawiam wszytskich

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
Dziwne rzeczy piszecie.
Mam od roku taki plecaczek (wygląda jak ten trzeci od lewej, w górnym rzędzie
na zdjęciu z Allego). Noszę w nim K100D + ze 6 obiektywów (przeważnie
manualne SMC) oraz czasem ciężkiego 300/4.5 w górnej kieszeni. Nie powiem żebym
z nim biegał po górach ale rowerem jeździłem :)
Nic się nie rozpruło, nic się nie urwało.
Może są jakieś różne wersje?

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
mam 1 z lewej na onej fotce - moge podeslac zdjecie. strasznie marny plecak. jak byl uzytkowany - miasto glownie. ladunek 2 korpusy i 3 obiektywy u gory jakas butelka, notatnik i takie tam.przezyl 2 miesiace jakos. pszlo na calej dlugosci szwuprzy zamku - po prostu rozlazl sie material.

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
też dostałem taki plecak jako gratis do K10D. BADZIEWIE!!!

kaczor  Dołączył: 04 Lut 2008
Również dostałem ten plecak jako gratis do k10d. Jakoś specjalnie go jeszcze nie eksploatowałem i trzyma się całkiem dobrze. Na pewno nie jest to sprzęt profesjonalny i nie można go tak traktować, tym bardziej za te pieniądze. Brakuje tylko jakiegoś uchwytu czy pasków do zamocowania statywu.
Ja z racji tego ze dostałem go gratis jestem z plecaka zadowolony :-P .

pozdrawiam

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
kaczor, może masz inną wersję tego plecaka, bo AFAIK ten mój ma pod dolną komorą paski do mocowania statywu...

Skocz do: