forestowy
[Usunięty]
Plecak Naneu Pro Urban Gear U120
Czy ktoś miał może do czynienia z plecakami firmy Nenau ? A najlepiej z modelem jak w tytule.
Jak z trwałością i jakością wykonania ? Zamki YKK to dobra wróżba jeśli chodzi o jakość, ale może ktoś posiada i podzieli się opinią.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Mam Naneu Pro Alfa (albo Alpha). To jest taki plecak plenerowy a nie miejski. Generalnie jest OK, ale - mnie się kieszonka na statyw oberwała. I to tak "sama z siebie" bez szczególnego starania się, żeby ją urwać :-P Poza tym ta wyściółka na pleckach jakby się mechaci. To nie jest jakiś problem (na razie?), ale mogłoby się nie mechacić :-/

sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007
Mam Neneu Pro - U60 (od U120 różni się TYLKO wielkością).

Obydwa modele uważam za najlepszy wybór. Są dodatkowo wyposażone w wewnętrzny kuferek z grubym poszyciem. Zważywszy na fakt iż aparat ma podwójne zabezpieczenie (plecak + kuferek) można transportować sprzęt cyfrowy nawet gdy jest b. zimno !!!

U mnie spisuje się świetnie - nic się nie oberwało, wszystko chodzi jak należy.
Kumpel stał ze swoją U120 5 godzin w deszczu i woda nie przeszła nawet przez pierwszą warstwę. Dla mnie Vanguard i Tamrac to nie potrzebne wyrzucanie kasy w błoto. Neneu Pro naprawdę ma lepsze plecaki i o wiele tańsze. Aha - Bravo, alfa i podobne konstrukcje - rzeczywiście nie są najszczęśliwsze, ale to plecaki niskobudżetowe o przeznaczeniu "lepiej niech sprzęt w domu leży w plecaku niż na półce".

Polecam U60 i U120! Plecaki mocne, solidne i duże...
Właśnie teraz będę wymieniał plecak na większy i chyba wezmę U120 (bo 220 to naprawdę KOBYŁA). A propos - nie chcesz kupić używanego U60? :-P

ArturMaly  Dołączył: 26 Gru 2007
sunshine a wejdzie do tego plecaka K10D z podpiętym gripem??

Wchodzi Kadyszka z podpiętym gripem oraz:

- Zamontowanym FA 28-80 3.5/4.5
- Lampa Af 540 FGZ
- Kit SMC DA 18-55
- Kit SMC DA 50-200
- Braun Ultralit 50 1.7
- Jupiter 9 85/2 w plastikowym futerale
- telekonwerter (wysoki) MC 7 kenko
- 7 Filtrów w pudełkach
- Zapasowa bateria
- Komplet kabli do KaDyszki wraz z instrukcją
- Kilka czystych płyt
- 2 Przejściówki M42>K
- Kilka przejściówek do filtrów
- I jest jeszcze sporo miejsca na inne p*****, ale więcej szklarni już nie wejdzie raczej (głównie przez lampę - jak jej nie było weszły mi jeszcze 50 heliosa, 37 mira, 135 schneidera i 135 Jupitera).

To tyle w kwestii pakowności ;-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
sunshine napisał/a:
Wchodzi Kadyszka z podpiętym gripem

a lekarz D40

:-P

dz.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
sunshine napisał/a:
Wchodzi Kadyszka z podpiętym gripem

a lekarz D40

hłehłehłe :mrgreen: :lol:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
sunshine napisał/a:
Aha - Bravo, alfa i podobne konstrukcje - rzeczywiście nie są najszczęśliwsze, ale to plecaki niskobudżetowe o przeznaczeniu "lepiej niech sprzęt w domu leży w plecaku niż na półce".

A skąd takie przekonanie?

Chciałem kupić Bravo na początku i nie zachwycił mnie konstrukcyjnie - uznałem, że to taki domowy magazyn na szklarnię... Subiektywna opinia - MATB - nie wymierzona w nikogo :-B

Pozdrawiam matb :-)

[ Dodano: 2008-04-21, 18:38 ]
dzerry napisał/a:
a lekarz D40

Nie squmałem :?: ;-)

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
sunshine napisał/a:
Nie squmałem

to pewnie kawału o ośmiornicach też nie skumasz 8-) :lol:

Podzielcie się info na temat lekarza i ośmiornic bo nie znam tego, a chętnie posłucham ;-)

pawli  Dołączył: 10 Lut 2008
sunshine, ja to współczuje jak ty to wszystko nosisz. Mnie ostatnio strasznie jest niewygodnie nosić 2 aparaty i po 2 szkla do nich i lampe a co dopiero tyle szklarni.

1. Już nie noszę bo większość sprzedałem i sprzedaję nadal... Może chętni są wśród was? :-P
2. Nie noszę aparatu wszędzie. KaDyszka opuszcza domostwo góra raz w tygodniu albo i rzadziej (bo ja nie jestem plenerowcem - preferuje pracę w studio - znaczy się w myhouse), chyba że mam dojazd na sesje lub focę weselicho tudzież ślub...
3. Nosiłem pełen zestaw celem robienia porównań - pracy pod światło i ostrości - zaledwie trzy wypady.
4. 2 aparaty i 2 szkła + lampa są pewnie cięższe niż to co teraz noszę ;-)

Ale fakt, aparat+ 28-80 +grip+pilot+lampa+cztery paluszki+2 akumulatory swoje waży - trzeba mieć nieco pary w łapie by machać takim zestawem dłużej niż trzy godziny ;-)

pawli  Dołączył: 10 Lut 2008
czasem żałuje że nie kupiłem plecaka no ale co tam. Co do ew. zakupów to jestem splukany.

forestowy
[Usunięty]
sunshine napisał/a:
A propos - nie chcesz kupić używanego U60? :-P

będzie w sam raz na moje szpargały, ale tylko na dzień dzisiejszy :mrgreen:
Dlatego zanabęde pewnie 120 co by mieć zapas

tomos  Dołączył: 18 Sty 2007
ja uzywam naneu bravo i jestem z tego plecora zadowolony.
wprawdzie nie jest jakos hardcorowo eksploatowany ale codziennie nosze go na uczelnie, byl na paru wycieczkach i wszystko z nim w jak najlepsym porzadku :)

Skocz do: