qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
ale mówisz o szukaniu czy aparacie :-D

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
i moje poszukiwania dalej trwają, na dziś zastanawiam się nad czymś w stylu co ma witusch, oraz nad Tamrac Velocity 9x link tu lub nieco mniejszą 8x link tu które to mieszczą aparat z gripem + dodatki, dylemat zostaje, prawdopodobnie będzie znowu trzeba ruszyć do sopotu pomacać :lol:

RockShock  Dołączył: 29 Kwi 2008
Ja miałem podobny dylemat jak wszyscy, z tym że szukałem do kadyszki większej torby, bo kompletuję pierwszą szklarnię z manualnymi stałkami, więc trochę miejsca potrzeba. Po poszukiwaniach w MM i Saturnie znalazłem parę fajnych toreb, ale zdecydowanie powyżej budżetu - chciałem wydać max 170 PLN.

No i kiedyś przypadkiem w FotoJokerze nakryłem idealną torbę Canona za 159 PLN:

http://www.amazon.com/Can...G/dp/B00004WCGD

Jest dokładnie taka jakiej potrzebowałem - ma miejsce na body z kitem i zostają cztery sloty na szkła/lampę. Do tego to czego szukałem to obszerne kieszonki, a ta ma dwie takie po bokach i jedną z przodu - w sam raz na filtry, baterie i drobiazgi... Trochę upierdliwe jest zapięcie na "klamerkę" z przodu, ale da się przyzwyczaić...
A logo Canona odpiąłem i jest git ;)

/edit:

A tu znalazłem już w ogóle wypasioną wersję, bo z normalnymi klamrami:
http://www.amazon.com/Can.../dp/B0002Y5WZC/

I jest w ogóle za śmieszne pieniądze, nawet jak doliczyć pewnie przesyłkę...
Ta moja jak widzę na allegro od 179 do 200PLN - więc moje 159 było farciaste... ;)

RockShock  Dołączył: 29 Kwi 2008
Napis jest już w koszu na śmieci ;)

SlawekD  Dołączył: 22 Gru 2006
A propos Lowepro TUTAJ ciekawa informacja.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Co tam jest, w tym linku post wyżej? Bo mi się strona nie otwiera...

[edit] Dalej się nie otwiera. Ale może chodziło o Imprę/Fotoakces? Jeśli nie biorą Lowepro od przedstawiciela na Polskę, to już się nie dziwię, że mają najtaniej te torby... :-)

SlawekD  Dołączył: 22 Gru 2006
Nie, nie o to chodzilo.
Link dot. polskiej strony Lowepro, na ktorej byla informacja, iz firma Impra nie jest oficjalnym dystrybutorem Lowepro. Natomiast Lowepro umiescila te informacje - chyba hakersko - na niektorych aukcjach Impry na Allegro. Dzis juz nie ma tej informacji, a strona lowepro.com.pl nie dziala /w ramach rewanzu?/

bbartlomiej  Dołączył: 10 Wrz 2007
U mnie link się otwiera i wczoraj też się otwierał. Wszystko działa.

Ale to mnie zastanawia - czy oni nie mają prawa sprowadzać tych toreb samodzielnie? Rozumiem, że dystrybutor, który na tym nie zarobi, nie będzie chciał uznawać roszczeń gwarancyjnych, ale sama sprzedaż chyba nie jest jakimś przestępstwem?

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
dsk, teoretycznie mają prawo do sprowadzania toreb, plecaków samodzielnie, ale raczej nie mają prawa do takiego sformułowania:
Na zakupiony sprzęt wystawiana jest faktura vat (lub Paragon), która jest najważniejszym dokumentem potrzebnym do realizacji gwarancji w serwisie producenta w Polsce.
Przecież oficjalny dystrybutor nie bierze na siebie odpowiedzialności gwarancyjnej, więc to jawne wprowadzanie w błąd kupującego.

Ano, chyba że tak. :-B

Ech, to co oni sprzedają, to nie są żadne podróbki. Ale faktycznie, odbierają zarobek oficjalnemu przedstawicielowi na Polskę, a do tego wmawiają, że tam należy się udać z reklamacją. Nieładnie. Ale oficjalny przedstawiciel też nie pokazał klasy, wrzucając im na aukcję teksty "Jestem złodziejem, kradnę i oszukuję"... Rozumiem, że chcą mieć wyłączność - niech zatem dogadają się z Lowepro, żeby nikomu z Polski nie sprzedawał tych toreb. Jeśli tylko Impra/Fotoakces zmieniłaby podejście do gwarancji (sami musieliby być gwarantem), to nie miałbym nic przeciwko, że jest na rynku konkurencja i można torbę kupić taniej. :-) Mimo, że Lowepro mi się średnio podobają...

dsk napisał/a:
Ale oficjalny przedstawiciel też nie pokazał klasy, wrzucając im na aukcję teksty "Jestem złodziejem, kradnę i oszukuję"...

Tu raczej chodzi o wykorzystanie zdjęć w aukcjach - porównaj fotki z linków:
http://www.allegro.pl/ite...is_zielony.html
http://www.lowepro.com.pl...r/Orion_AW.aspx
Tego inaczej - mimo wszystko - nie da się nazwać...
Poza tym pewnie tak się stało, bo na allegro nie było fotek tylko linki do fotek na stronie Lowepro i nie musieli się włamywać, a jedynie na własnym serwerze podmienili fotki - też bym tak zrobił...

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
dsk napisał/a:
Ale oficjalny przedstawiciel też nie pokazał klasy, wrzucając im na aukcję teksty "Jestem złodziejem, kradnę i oszukuję"...
A co mieli zrobić? Ja na ich miejscu postąpiłbym tak samo + sąd. Jest to w pewnym sensie czyn nieuczciwej konkurencji.
dsk napisał/a:
Rozumiem, że chcą mieć wyłączność - niech zatem dogadają się z Lowepro, żeby nikomu z Polski nie sprzedawał tych toreb.
Technicznie raczej niewykonalne.
dsk napisał/a:
Mimo, że Lowepro mi się średnio podobają...
One mają być dobre, a nie się podobać :evilsmile:

Skocz do: