Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
Dlaczego?bix napisał/a:ogłupiając jednocześnie ttl np. k1000
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
TomaSzSz napisał/a:działa z analogami ? :D
PiotrR napisał/a:bix napisał/a:
ogłupiając jednocześnie ttl np. k1000
Dlaczego?
W kazdym Ale zeby az czarne klatki na slajdzie robiles? I co ci w ten wizjer tak swiecilo? W twoim przypadku wiele by nie pomoglo, ale gdy sie robi np z samowyzwalacza na automacie, to sa po to sa specjalne zaslepki na wizjer. W Ricohu XRP byla taka fajna na pasku. Do K1000 bedzie ciezko znalezc, ale do serii M walaja sie za grosze na ebayu.bix napisał/a:Nie mówię że to jest w każdym aparacie, ja zauważyłem przy moim k1000
Mozna by na bazie celownika katowego i najtanszego cyfraka/komorki sprobowac zrobic cos podobnegoTomaSzSz napisał/a:hehe taka nasadka 230$ ciekawe czy fajna rzecz ?
pozdrawiam,
dzerrry
Aparaty szczęścia nie dają...
Ale jakie światło Ci tu będzie wpadać przez wizjer? Przecież jest zasłonięty tym "ustrojstwem".bix napisał/a:Dlatego że pomiar światła został ogłupiony przez światło wpadające przez wizjer.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
A nie LX'a z FB-1 i FC-1?Generic napisał/a:Choć i ja wolał bym po prostu wizjer kątowy zamiast takich zabawek.
pozdrawiam,
dzerrry
Yashica Mat124, Canon 100d
dzerry napisał/a:na slajdzie robiles?
dzerry napisał/a:I co ci w ten wizjer tak swiecilo?
Eldred napisał/a:wizjer kątowy to nie to samo, z takim ekranikiem dużo wygodniej by było robić zdjęcia makro
Eldred napisał/a:ciekawe kiedy to trafi na allegro (i czy w ogóle trafi)
Pentaksów trzy, w tym sprawne dwa... i nieco szkła.