Eldred napisał/a:co ta funkcja oznacza
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
Yashica Mat124, Canon 100d
bladawiec napisał/a:Chodzi o płynną korektę stosunku przysłona/czas ekspozycji dla ustalonego EV.
Ż jest P... p.
w powiązaniu z wcześniejszymdickkett napisał/a:...To się nazywało Program AE (with program shift) czy jakoś tak ...
dickkett napisał/a:... czy to nie było tak, że w trybie P, można było wybrać jeden (ale TYLKO jeden) z parametrów do zmiany? I tylko ten zmieniać?
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
Eldred napisał/a:A tak poważnie to założyciel tego wątku powinien podać informację co ta funkcja oznacza bo w kompaktach istnieje dużo silniejszy nacisk na marketing i jest wiele efektownych nazw na zwykłe rzeczy a także różne wynalazki i ulepszacze które się czasem niesamowicie nazywają a z fotografią niewiele mają wspólnego, mamy prawo nie wiedzieć co one oznaczają a nie będziemy przecież szukać w sieci informacji "co autor miał na myśli" bo od tego są maturzyści.![]()
Bzdura, niestety. Jedno pokrętło wystarczy do zrealizowania tego. W k100d tego nie ma i już. Tak jak sterowania bezprzewodowego lamp błyskowych lampą wbudowaną.dsk napisał/a:a nie ma go w K100D z racji tego, że kadyszka ma dwa pokrętła, a kasetka tylko jedno.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Bzdura, niestety.(...) W k10d tego nie ma i już. Tak jak sterowania bezprzewodowego lamp błyskowych lampą wbudowaną.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Pewnie Gwiazdorowi jedno zero uciekłoSamp napisał/a:Gwiazdor napisał/a:
Bzdura, niestety.(...) W k10d tego nie ma i już. Tak jak sterowania bezprzewodowego lamp błyskowych lampą wbudowaną.
Bzdura, niestety.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
A nie lepiej pomyśleć?Samp napisał/a:Dlatego zawsze lepiej unikać tak kategorycznych i krytycznych wypowiedzi.
Nie jestem "*", ani Ltd., proszę Pani.
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Cytatzmienia mi sie na f/5.6 czas na 1/30s (jesli dobrze licze)
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF