marucha napisał/a:Tak się zastanawiam - ile głosów oddały osoby, które nie miały do czynienia z żadnym z tych obiektywów...
marucha napisał/a:Tak się zastanawiam - ile głosów oddały osoby, które nie miały do czynienia z żadnym z tych obiektywów...
Cytat"Który zoom byś wolał(a) jako podstawę swojego zestawu szkiełek? "
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
marucha napisał/a:Jaki widzę Tamron wygrywa mniej więcej 2:1 z DA 16-45. Co ciekawsze przed postem kzachert (na marginesie - wielkie ) było 3:1. Tak się zastanawiam - ile głosów oddały osoby, które nie miały do czynienia z żadnym z tych obiektywów...
fotografia jest git
marucha napisał/a:Jaki widzę Tamron wygrywa mniej więcej 2:1 z DA 16-45. Co ciekawsze przed postem kzachert (na marginesie - wielkie ) było 3:1. Tak się zastanawiam - ile głosów oddały osoby, które nie miały do czynienia z żadnym z tych obiektywów...
Canon Eos 5D MkII, 580 EXII, Ef 24 1.4, Ef 85 1.8, Ef 50 1.8 i dobre chęci.
kzachert napisał/a:dałbym sobie głowę uciąć, że ze względu na światło komfort pracy z 17-50/2.8 Tamrona byłby nieporównywalnie większy.
)
guerilla napisał/a:
jak jest słabo ze światłem, to jedna działka nic nie zmienia.. nawet dwie działki w zasadzie.
bo jak nie ma światła to nie ma zdjęcia
K+D+Z+to i owo
fotografia jest git
kzachert napisał/a:Jeszcze raz jednak podkreślam, że 16-45/4 nie do takich celów jest stworzony i 17-50/2.8 można porównywać jedynie z 16-50/2.8. A za pomocą 16-45/4 robię widoczki, bo nie ma winietowania i po przymknięciu ostrość się równo rozkłada w całym kadrze - a tego niezależna konkurencja mi nie oferuje :)
cinekk1 napisał/a:Obiektyw wydaje się bardzo dobry i mam zamiar go kupić, ale wizja odsyłania i awanturowania się o regulacje czy naprawy, jakoś powstrzymuje mnie od wyjęcia gotówki z konta
SQ6GIT napisał/a:No i powiedz otwarcie sprzedawcy w czym rzecz, jak jest fachowcem i prawdziwym handlowcem, to Ci pomoże.
SQ6GIT napisał/a:Porównanie obiektywów w tym wątku to jak porównywanie maczety i kosiarki do trawy - każde z nich tnie lepiej w swoim przedziale...
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...