arteck  Dołączył: 21 Maj 2007
>>Lampa pierścieniowa do macro...
Czy wogóle można gdzieś w Polszy kupić lampę pierścieniową do Pentaxa?

Na Allegro są...do (phi) Canona, (phi) Nikona..nawet do Olympusa czy Soniaka...Ale dp Pentaxa nie ma... Gdzie można takową dorwać? Może ktos wie? I za ile...

ArturMaly  Dołączył: 26 Gru 2007

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Widać, że strażnik Texasu (forum pentaxa) jest na PPD bo już by było, że dubel :evilsmile:
Tu masz omówiony dość dobrze temat;
http://pentax.org.pl/view...er=asc&start=20

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Arteck, pod uwagę możesz brać tylko tego Tumaxa dostępnego w Foto-Tipie. Kolega to zakupił, pożyczyłem przetestowałem i chyba tyż szafnę. Chociaż z drugiej strony w innych tematach piszą, że te Tumaxy bywają awaryjne, ale cena jest na tyle atrakcyjna, że chyba zaryzykuję.
Co do Fotoeksperta to lepiej zapomnij o tym sklepie, bo oni mają towar "dostępny inaczej" Sam próbowałem zakupić u nich w przystępie rozpaczy TC AF 1,7 Pentaxa. Najpierw potwierdzili zamówienie, powiedzieli, że dostanę w ciągu kilku dni, a potem kicha. A na zbiorczym zestawieniu pisało "w magazynie".
Więc z nimi to jest tak jak z PZPR-em. Jak mówią, że nie mają, to znaczy, że nie mają. A jak piszą, że mają to znaczy, że tylko piszą.
Ja do ich oferty, zwłaszcza jeżeli chodzi o coś trudniej dostępnego, nie mam za grosz zaufania.
Pozdrówka - Kuszelas

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
Kuszelas napisał/a:
Arteck, pod uwagę możesz brać tylko tego Tumaxa dostępnego w Foto-Tipie. Kolega to zakupił, pożyczyłem przetestowałem i chyba tyż szafnę. Chociaż z drugiej strony w innych tematach piszą, że te Tumaxy bywają awaryjne, ale cena jest na tyle atrakcyjna, że chyba zaryzykuję.

chyba jak sie trafi... ale ten blyskacz do makro baardzo ciekawy :)
zastanawiam sie, jak to blyszczydelko na polu walki spisuje sie.
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

arteck  Dołączył: 21 Maj 2007
Dzięki za odpowiedzi i namiary...Ten Tumax będzie chyba najlepszym rozwiązaniem...bo Pentaxowa - ciut bym powiedział za droga :-)

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Poza tym - pentaxowska AF140C nie obsługuje P-TTL-a. Choć ostatnio nie śledziłem tematu, więc nie wiem, czy Pentax jakiegoś nowego modelu nie wypuścił.

Skocz do: