Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
dan napisał/a:Kup Canona, to ten problem bedziesz mial z glowy![]()
mcgyver napisał/a:A bardziej profesjonalne modele przyjdą i tak wcześniej niż będziesz tego potrzebował![]()
dan napisał/a:Kup Canona, to ten problem bedziesz mial z glowy![]()
marucha napisał/a:Tam dopiero będzie do czytania
Prawie na pewno nigdy nie będę potrzebował :).mcgyver napisał/a:A bardziej profesjonalne modele przyjdą i tak wcześniej niż będziesz tego potrzebował
No czytam to forum chwilę, czekałem aż pojawi się coś takiego. Ma to swój urok ;).dan napisał/a:Kup Canona, to ten problem bedziesz mial z glowy
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a:
nie najlepiej wytłumiona migawka)
Yashica Mat124, Canon 100d
3xs napisał/a:Kolega pyta poważnie a Wy jaja sobie robicie ;)
3xs napisał/a:2. Praktycznie brak obiektywów dla amatora z napędem AF.
Viator napisał/a:- Wolny AF - trudno mi coś powiedzieć ile wolniejszy - nie sądzę abym robił zdjęcia w których będzie mi potrzebny szybki.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
mcgyver napisał/a:Z wymienionych chyba największym problemem jest AF, ale to dla amatora nie powinno być wielkim dramatem (dopóki nie robi ślubu koleżanki:P)
Zgodzę się, że wypasiony. Zastanawiałem się nad K100, ale różnica w cenie nie jest straszna, a sporo się zmieniło. Zależy mi na uszczelnieniach. Mam też nadzieję, że docelowo go (k200) wykorzystam. Głośny - nie sądzę, żeby to był poważny problem. Co do wskażnika - Ale ze to są to AA, które w każdym kiosku dostane - mogę się z tym pogodzić. Ale dobrze wiedzieć.Samp napisał/a:
- głośny (AF (no oprócz SDM'ów), nie najlepiej wytłumiona migawka)
- nie jest hiper-super-szybki (w akcji może nie zdążyć)
- kiepsko działająca informacja o rozładowujących się bateriach (dowiadujesz się na 5 klatek przed końcem)
Innych niedogodności poczatkujący / amator nie odczuje.
K200D wydaje mi się, że będzie i tak mocno wypasiony, jak na Twoją sytuację.
3xs napisał/a:
1. AF, szczególnie w trudniejszych warunkach jest zauważalnie gorszy.
2. Praktycznie brak obiektywów dla amatora z napędem AF.
3. Mały wybór obiektywów systemowych.
4. Brak lampki wspomagającej AF.
5. Mniejszy wybór szkieł wolnorynkowych.
6. Gorsza cena i wyposażenie szkieł SIGMA. Do C i N już w większosci wchodzi HSM a do pentaksa nie a cena jest taka sama.
7. Tu się pewnie narażę ale cóż, dla mnie subiektywnie gorsza ergonomia modeli dwucyfrowych. Duża puszka a małe manipulatory i płytki, niski grip.
8. Kłopoty z jakością i serwisem.
Yashica Mat124, Canon 100d
Rety, dla mnie teraz k20d to wyrzucanie pieniędzy, bo nie będzie różnicy, zastanawiam się, czy k200 nim nie jest, a ty mi mówisz o aparacie za 14k? no chyba, że to żart, to w takim razie dobry, hehehe :p.Kfan napisał/a:To moje obiektywne zdanie - radziłbym wchodzić w Nikosia - obecny D3 wydaje się super puchąi za jakiś czas potanieje wówczas przesiadka będzie tańsza.
F75 D80 50 1.8+ 18-50 F2.8 + 70-200 f2.8
http://picasaweb.google.pl/grohuWROCLAW