GrzesiekH  Dołączył: 28 Gru 2007
  Zimna stopka
Witam, potrzebuje pomocy, nigdzie nie mogę znaleźć zimnej stopki (coldshoe)

Taka jak tutaj : http://bracket1.com/img/orig/coldshoe.jpg

Czy ktoś się orientuje gdzie we Wrocławiu lub w "necie" można coś takiego zdobyć ??

Za odpowiedzi z góry DZIĘKI

[ Dodano: 2008-05-15, 23:11 ]
dalej czekam, słyszałem o giełdzie foto we Wrocku - czy ktoś ma inne propozycje??

4d3  Dołączył: 29 Lis 2007
z nie lepiej isc do slusarza z puszka, niech sobie zmierzy i zrobi Ci z kawalka blachy?
przeciez to banal

edit: poprawilem literowke :)

4d3, tak to napisałeś, że chwilę się zastanawiałem o co chodzi ;-)

Nie, chodzi o to, że ma to wyglądać, oprócz tego, że spełnia swoje zadanie.
Manufaktura częściej nadaje się do zabawy w domu, jak choćby drewniany grip który tutaj krążył - poszedł byś z tym ceremonie fotografować ?? hihihi ja NIE! :-)

Czekam ...

predoo  Dołączył: 26 Sie 2006
GrzesiekH, ja kiedyś dostałem taką stopkę w serwisie foto w Krakowie, poszukaj również we Wrocławiu, komisy/serwisy foto mają tam różnego rodzaju części np od jakiegoś starego aparatu, lub sam z czegoś wymontuj np z zorki, zorki C ma właśnie stopkę wkręconą na trzech wkrętach, podobnie jest w innych aparatach,pasuje do FGZ360 tylko ostatnie styki trzeba wcisnąć aby całkiem nasunąć lampe, jednak tak będzie pewnie z każdą tego typu stopką również z tą do której podałeś link a nawet gorzej bo nie ma sfazowanej krawędzi, ale kilka ruchów iglaczkiem i po problemie

[ Dodano: 2008-05-16, 16:10 ]
lub może coś takiego Cie zainteresuje
http://www.allegro.pl/ite...tatyw_nowa.html

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Identyczny problem załatwiłem tak: postarałem się o uszkodzony Zenit (za jakieś grosze) i wykręciłem śrubokrętem stopkę (super jakości). Powtórzyłem dwukrotnie (lampy błyskowe do makro) i jest ok.

Dzięki za odpowiedzi, już wiem jak :-) Albo stopka z linka od predoo, lub jakaś małpka ze stopką (ok 10zł)

Dzięki i pzdr.

Skocz do: