SiekaSS napisał/a:kupię sobie kompa z 10GB ramu żeby było na zapas:D:D???![]()
![]()
też bym tak chciał, teraz sobie nie mogę pozwolić, jednak SiekaSS, ma rację z tego co napisałeś wcześniej to śmiem twierdzić że na początku nie wykorzystasz/wykorzystamy ani połowy możliwości tego zestawu, a później to pojawi się nowy model który pewnie będziesz/będziemy chciał/chcieli kupić, tak chyba każdy z nas robi może nie w pełni świadomie no ale przecież to jest celowe działanie marketingowców od wszelakiego sprzętu, wielki wyścig trwa,jaczes napisał/a:stać mnie wiec czemu miał bym sobie nie kupić k20
pozdrawiam Stach /predoo/
jaczes napisał/a:męczyć sie z JPG w k10 które w moim przekonaniu sa badziewne
witusch napisał/a:jaczes napisał/a:męczyć sie z JPG w k10 które w moim przekonaniu sa badziewne![]()
![]()
![]()
Ostatnio czytalem o szumach w K20d ktore podobno sa bardzo baziewne
![]()
predoo napisał/a:też bym tak chciał, teraz sobie nie mogę pozwolić,jaczes napisał/a:stać mnie wiec czemu miał bym sobie nie kupić k20
predoo napisał/a:
jednak SiekaSS, ma rację z tego co napisałeś wcześniej to śmiem twierdzić że na początku nie wykorzystasz/wykorzystamy ani połowy możliwości tego zestawu,
pozdrawiam Stach /predoo/
witusch napisał/a:Odpowiedz jest bardzo prosta, po tak udanym modelu jak kadyszka trudno jest zaskoczyc czyms lepszym, nawet obudowe k20d przejelo bez najdrobniejszej zmiany!
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a::lol:![]()
![]()
Otóż:
1. wygodniejsze moletowanie kółka z trybami ekspozycji
2. dłuższe uchwyty zameczków karty pamięci i baterii (wygodniej chwytać)
3. większy LCD
4. obrócony, wygodniejszy przełącznik SR - łatwiej teraz sięgnąć kciukiem
5. zmiana kształtu przełącznika trybu AF (ale to IMO nie jest wygodniejsze)
6. ano i doszło gniazdo lamp studyjnych (ale to nie tak istotne, wolę wyzwalanie radiowe)
moze i sa lepsze ale z k10d na pewno nie sa baziewne, i o to wlasnie mi chodzi, zreszta jpg i tak mam gdzies, jakos tak dziwnie polubilem DNGSamp napisał/a:No, a co do jpg'ów, to faktycznie - stanowczo z K20D są lepsze (ale robić tylko w najlepszej jakości)