witusch napisał/a:czyms lepszym, nawet obudowe k20d przejelo bez najdrobniejszej zmiany! Wiec zanim cos napiszesz, a szczegolnie "moim zdaniem", to sie zastanow, bo wystawiasz wlasnie sobie ocene. I nie chodzi o to jaki TY SOBIE KUPISZ APARAT, tylko o to jaka opinie wystawiles kadyszce.
mily jestesjaczes napisał/a:dla mnie Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne
jaczes napisał/a:moim nie ważnym i nie istotnym zdaniem
jaczes napisał/a:Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne...
witusch napisał/a:mily jestesjaczes napisał/a:dla mnie Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotneBez odbioru. Powod: za niski poziom dyskusji.
lipalipski napisał/a:
Że o gubieniu polskich znaków i przecinków nie wspomnę.
dsk napisał/a:Astrofotografia + hotpiksele kadwuszki + JPEG = BAZIEWNE wyniki i dodatkowa robota przy mapowaniu. Hehe![]()
Foto: K1000, MZ7, K110D, A 20/2.8, A 50/1.4, FA 80-320/4.5-5.6, FA 28-80/3.5-5.6
Astro: 820/6.5, SMC XW 3.5, 5, 20, 30mm
a ja tam myślę, że z hot pikselami to można odkrywać nowe gwiazdy, ba... czasem i nowe galaktyki. ostatnio taką niebieską supernową odkryłem na fotografowanej marynarce i nie był to brokat :(dsk napisał/a:Astrofotografia + hotpiksele kadwuszki
K20D; K100D + DA 18-55 + 70/2.4 ltd + 35/2.8 ltd; FA 50/1.4; M 28/2.8; A 50/2.0-Kenko 2x MC7; F 35-80; M 135/3.5; M 200/4.0, Sigma 17-70-300 Macro, 540-FGZ
Program A<M 50/1.7; MZ-10<FA 28-90
A ja proszę, żebyś poczytał forum.pawelpesti napisał/a:Prosze was pomóżcie mi znaleźć jakiś obiektyw w miare uniwersalny
18-250pawelpesti napisał/a:zoom ok 8-10x
Jeśli będziesz w tym samym czasie myślał o Monice B., to tak.pawelpesti napisał/a:A czy robiąc zdjęcie jadącemu motorowi tą stalką to się rozmarze
Proszę o używanie słownika ortograficznego.pawelpesti napisał/a:Proszę jeszcze aby się nie kłucić
Nie jestem mocno restrykcyjny, ale też już mam dość.dsk napisał/a:Gdzie się podziali Ci bardziej restrykcyjni moderatorzy?
Wybacz kolokwializm, ale do tematu podchodzisz od dupy strony. Tutaj tak się nie robi.pawelpesti napisał/a:Ale po co mam "wszelakich" szkieł szukać... co mi dadzą testy, jeżeli samych obiektywów są tysiące. Chodzi mi o to aby znaleźć jakieś propozycje np 10 obiektywów i wśród nich później wybiore najlepsze... I wtedy dopiero przydadząmi się wątki na forum.