jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
witusch napisał/a:
czyms lepszym, nawet obudowe k20d przejelo bez najdrobniejszej zmiany! Wiec zanim cos napiszesz, a szczegolnie "moim zdaniem", to sie zastanow, bo wystawiasz wlasnie sobie ocene. I nie chodzi o to jaki TY SOBIE KUPISZ APARAT, tylko o to jaka opinie wystawiles kadyszce.

szczerze, mam to gdzieś, dlaczego odbyła sie bez echa... (hehe jak dla mnie premiera k10 odbyła się bez echa <lol> ) moim nie ważnym i nie istotnym zdaniem k20 jest lepsze od k10 (może marketing który tak natarczywie atakuje mnie ze strony pentaxa zadziałał...). Nie mam żadnego sentymentu do k10 wiec napisanie, ze zdjęcia z niego gorsze od k20 przychodzi mi łatwo... możesz sie spierać, ale dla mnie Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne...

To ja dokonam zakupu, to ja bede używał (lub rzucę do szafy) aparat i to tylko ja bede mogł mieć żal do siebie o ten zakup. Wybrałem k20 bo wg. mojego zdania jpg jest tam lepsze.... koniec, kropka!

pedroo, zaawansowany kompakt... no tak, można sie nim nauczyć, ale biorąc to pod uwagę, że interesuję sie astrofotografią (w planach sky watcher), mam pare kilko obiektywów i filtrów od zenita ojczulka to wybór pada na k20.

witusch
[Usunięty]
jaczes napisał/a:
dla mnie Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne
mily jestes :lol: Bez odbioru. Powod: za niski poziom dyskusji.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
jaczes napisał/a:
moim nie ważnym i nie istotnym zdaniem

Nieważnym i nieistotnym.

jaczes napisał/a:
Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne...

Nieważne i nieistotne.

Że o gubieniu polskich znaków i przecinków nie wspomnę.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Astrofotografia + hotpiksele kadwuszki + JPEG = BAZIEWNE wyniki i dodatkowa robota przy mapowaniu. Hehe :-P

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
witusch napisał/a:
jaczes napisał/a:
dla mnie Twoje zdanie jest nie ważne i zupełnie nie istotne
mily jestes :lol: Bez odbioru. Powod: za niski poziom dyskusji.

heh... czepiasz sie słowa "badziewne" w znaczeniu gorsze i uważasz że "za niski poziom dyskusji" <lol>

[ Dodano: 2008-05-18, 14:24 ]
lipalipski napisał/a:

Że o gubieniu polskich znaków i przecinków nie wspomnę.

sorki, za taką formę, ale jak ktoś mnie denerwuje to raczej się skupiam na tym, zeby wyjaśnić całą sprawę z osobnikiem który nie uznaje aparatów za 70 E :lol:

amas  Dołączył: 22 Wrz 2006
dsk napisał/a:
Astrofotografia + hotpiksele kadwuszki + JPEG = BAZIEWNE wyniki i dodatkowa robota przy mapowaniu. Hehe :-P

Do Księżyca będzie ok. A z hotami i szumem w astrofotografii doskonale radzi sobie przeznaczone do tego celu oprogramowanie. Ja akurat mając na uwadze zabawę w astrofotografię nabyłem K110D i pierwsze próby w porównaniu do Coolpixa4300 pokazują zupełnie nowe możliwości (choć do najtańszej astrokamerki wciąż jeszcze przepaść).

pawelpesti  Dołączył: 17 Maj 2008
hohoho co się tutaj narobiło...

Ostatecznie decyduje się na k10d + stałka 50 /1.6 no i co dalej ?
Prosze was pomóżcie mi znaleźć jakiś obiektyw w miare uniwersalny, fajnie by bylo żeby miał zoom ok 8-10x ale jak się nieda z takim zoomem to też oprzezyje... wcześniej pisalem jakie foty lubie robić. A czy robiąc zdjęcie jadącemu motorowi tą stalką to się rozmarze, albo jakiś inny defekt będzie ??

Prosze jeszcze aby się nie kłucić o funcje k20 bo ja jej niechce kupować... :)

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
dsk napisał/a:
Astrofotografia + hotpiksele kadwuszki
a ja tam myślę, że z hot pikselami to można odkrywać nowe gwiazdy, ba... czasem i nowe galaktyki. ostatnio taką niebieską supernową odkryłem na fotografowanej marynarce i nie był to brokat :(

hohoho co się tutaj narobiło...

Ostatecznie decyduje się na k10d + stałka 50 /1.6 no i co dalej ?
Prosze was pomóżcie mi znaleźć jakiś obiektyw w miare uniwersalny, fajnie by bylo żeby miał zoom ok 8-10x ale jak się nieda z takim zoomem to też oprzezyje... wcześniej pisalem jakie foty lubie robić. A czy robiąc zdjęcie jadącemu motorowi tą stalką to się rozmarze, albo jakiś inny defekt będzie ??

Prosze jeszcze aby się nie kłócić o funcje k20 bo ja jej niechce kupować... :)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
pawelpesti napisał/a:
Prosze was pomóżcie mi znaleźć jakiś obiektyw w miare uniwersalny
A ja proszę, żebyś poczytał forum.
pawelpesti napisał/a:
zoom ok 8-10x
18-250
pawelpesti napisał/a:
A czy robiąc zdjęcie jadącemu motorowi tą stalką to się rozmarze
Jeśli będziesz w tym samym czasie myślał o Monice B., to tak.
pawelpesti napisał/a:
Proszę jeszcze aby się nie kłucić
Proszę o używanie słownika ortograficznego.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
pawelpesti, na początek zakup sobie podręczni fotografii dla początkujących.

Następnie korzystając z wyszukiwarki, ale nie koniecznie, odnajdziesz wątki na temat szkieł wszelakich.

Ale po co mam "wszelakich" szkieł szukać... co mi dadzą testy, jeżeli samych obiektywów są tysiące. Chodzi mi o to aby znaleźć jakieś propozycje np 10 obiektywów i wśród nich później wybiore najlepsze... I wtedy dopiero przydadząmi się wątki na forum.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Gdzie się podziali Ci bardziej restrykcyjni moderatorzy? :-?

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
dsk napisał/a:
Gdzie się podziali Ci bardziej restrykcyjni moderatorzy?
Nie jestem mocno restrykcyjny, ale też już mam dość.

[ Dodano: 2008-05-18, 11:17 ]
pawelpesti napisał/a:
Ale po co mam "wszelakich" szkieł szukać... co mi dadzą testy, jeżeli samych obiektywów są tysiące. Chodzi mi o to aby znaleźć jakieś propozycje np 10 obiektywów i wśród nich później wybiore najlepsze... I wtedy dopiero przydadząmi się wątki na forum.
Wybacz kolokwializm, ale do tematu podchodzisz od dupy strony. Tutaj tak się nie robi.

Skocz do: