witusch napisał/a:Tak jak napisalem podchodze chlodno i racjonalnie do przedmiotow, do prowokatorow niestety niechyba, ze uwazasz siebie za przedmiot
A prowokujesz rzeczywiscie w dobrym tonie:
3xs napisał/a:Wy jaja sobie robicie
Ciekaw jestem ile Ci Nikon za to placi![]()
3xs napisał/a:Ja jestem NIKONIARZEM
K-7 | FA 77/1.8 Ltd | DA 40/2.8 Ltd | ME Super | Metz 58 AF-1 | Sigma 10-20/4-5.6 EX DC | DA* 16-50 mm f/2.8 | DA* 50-135 mm f/2.8 | Tamron SP 90 mm f/2.8 Di MACRO |
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Kapar napisał/a:Ja, na przykład, wybrałem Pentaxa i tracę teraz cenny czas wcześniej przeznaczony na naukę (sesja się zbliża/zaczyna...), na robienie zdjęć ;)
3xs napisał/a:Co do wpadki SDM to mam na myśli to, że wprowadzono obiektywy wadliwe na rynek. Czy nikt o tym nie słyszał?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
O, tego to jestem pewny, że stracę.Kapar napisał/a:Ja, na przykład, wybrałem Pentaxa i tracę teraz cenny czas wcześniej przeznaczony na naukę
Wito76 napisał/a:A w K200 jest? Bo zdaje się autor postu interesuje się tym sprzętem, choć jak zdążyłem już poznać forum zaraz zostanie przekierowany na K10D :).
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
Viator napisał/a:Co do czujnika położenia - czy jakiś właściciel k200 może się wypowiedzieć na temat jego (nie)obecności?
krótkowzroczność + astygmatyzm :]
Wito76 napisał/a:Może trochę filozoficznie i niekonkretnie, ale chyba większość sie ze mną zgodzi.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Zaczynasz gadać z sensem
Viator napisał/a:Amatorem zostanę do końca życia,
pancurski napisał/a:Mógłbyś napisać o co dokładnie chodzi ?
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
CytatMógłbyś napisać o co dokładnie chodzi ?
Możesz spradzić czy jest czujnik który automagicznie obraca zdjęcia zrobione w pionie?Wito76 napisał/a:A ja jeszcze dodam, ze mi np brakuje w K100 Super (nie wiem jak sie ma sprawa z innymi wyższymi modelami) czujnika położenia aparatu.
K200d. Już nie mam czasu się uczyć.
gin z tonikiem napisał/a:Jedyne co mnie irytuje jeżeli chodzi o Pentaksa, to słabsza dostępność obiektywów w sklepach stacjonarnych.
No i to jest odpowiedź która daje dużo informacji. Wiem teraz, że jestem skazany zapewne do kupowania w ciemno. Jakoś to przeboleję. Może. Chyba. Hmm. Zobaczymy.gin z tonikiem napisał/a:Jedyne co mnie irytuje jeżeli chodzi o Pentaksa, to słabsza dostępność obiektywów w sklepach stacjonarnych. Obiektywy do N i C, można sobie oglądać, podpinać do woli, a z naszym systemem niestety tak dobrze nie jest![]()
Acha jeszcze jedno, kupując Pentaksa tracisz dostęp do rewelacyjnej optyki Tokiny
K200d. Już nie mam czasu się uczyć.
Jeśli chodzi o dostępność "od ręki" to zwykle oznacza jednak brak...Wito76 napisał/a:Ale trzeba wytłuścić słowo "słabsza" co nie znaczy "brak".
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Kuszelas napisał/a:Ja nie kupuję szkła za 1,5-2 tys PLN-ów pod wpływem impulsu.
gin z tonikiem napisał/a:Mamy XXI wiek i złoty wiek konsumpcjonizmu i coś takiego to norma.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Dla każdego coś miłego. Ja wolę zobaczyć co kupuję, a nie bawić się później w odsyłanie wadliwego sprzętu.bEEf napisał/a:Dla mnie XXI wiek kojarzy się raczej właśnie z zakupami przez net.