Pewnie, że masz rację. Dlatego trzeba z rozmysłem wchodzić w konkretny system. Sprawdzić dostępność szkieł w sklepach, ceny itd.gin z tonikiem napisał/a:Ja wolę zobaczyć co kupuję, a nie bawić się później w odsyłanie wadliwego sprzętu.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Święta prawda, zanim kupiłem K10d wszystko to wiedziałem, ale ja tylko odpowiadam na pytanie autora tego tematu. Słabsza dostępność akcesoriów do Pentaksa, jest faktem i nie można też tego bagatelizować. Po co ma potem ktoś być niezadowolony.argawen napisał/a:Pewnie, że masz rację. Dlatego trzeba z rozmysłem wchodzić w konkretny system.
Przeca piszę, że było o tym na forum.gin z tonikiem napisał/a:Słabsza dostępność akcesoriów do Pentaksa, jest faktem i nie można też tego bagatelizować.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Przeca piszę, że było o tym na forum.
Na ten temat sporo już poczytałem, i jak widać mnie to przekonało i decyduję się na ten system. A brakowało mi tematu 'co tracę', bo jak wiadomo, nie ma róży bez kolców :).gin z tonikiem napisał/a:Gdyby pytanie brzmiało: Co zyskuję wybierając Pentaksa? - też można sporo napisać.
K200d. Już nie mam czasu się uczyć.
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Kuszelas napisał/a:Ja Ciebie Gin z tonikiem rozumiem, ale patrząc na to z mojej strony to ja na ten przykład mieszkam w Bytowie
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
O.K. na pewno w Bytowie to bez różnicy, bo innych systemów też nie uświadczysz. Choć to przecież stolica księstwaKuszelas napisał/a:Ja Ciebie Gin z tonikiem rozumiem, ale patrząc na to z mojej strony to ja na ten przykład mieszkam w Bytowie
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
Nie ma.Wito76 napisał/a:Są moze jakies upgrady?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Wito76 napisał/a:Jako użytkownik Kasetki dodam, że wadą może być dla niektórych brak polskiego menu
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF